Timber: ''Dat deden we in de eerste helft ook niet goed''

Timber: ''Dat deden we in de eerste helft ook niet goed''

Feyenoord speelde gisteren een dramatische eerste helft tegen Lazio Roma. In de tweede helft werd zo nu en dan beterschap getoond, maar de wedstrijd werd nooit meer spannend na de 3-0 ruststand. Quinten Timber blikt terug op de wedstrijd.

"Het was niet goed. Ik had op mooier gehoopt, maar helaas. Misschien kan ik er later op terugkijken dat het mijn debuut was, maar het niveau was niet goed", aldus Timber voor de camera van Feyenoord TV. "We stonden verdedigend niet goed, aan de bal waren we niet vast genoeg, waaronder ikzelf, veel te slordig, waardoor je het jezelf moeilijk maakt. Je weet dat het een goede tegenstander is, dat ze goed aan de bal zijn en als je zelf dan niet goed bent krijg je het lastig. Dat zag je in de eerste helft. Al moet ik wel zeggen dat we ons als team goed herpakten in de tweede helft, goals maakten, bijna terugkwamen en mentaliteit lieten zien. De eerste helft was gewoon niet goed genoeg."

De vroege 2-0 achterstand tegen Go Ahead Eagles vond Timber niet te vergelijken met hetzelfde scenario tegen Lazio. "Het was slordigheid, maar ook tweede ballen. Zij waren agressiever, we waren ook vaak te laat met drukzetten en dan moet je als team compact gaan staan. Dat deden we in de eerste helft ook niet goed. In de tweede helft hebben we dat beter gedaan: goals gemaakt, meer kansen gecreëerd, minder weggegeven. We gaan ze nog een keer tegenkomen, we hebben nog meer Europese wedstrijden, dus we moeten stappen maken. Ik persoonlijk moet ook stappen maken."

In de rust werden er wat herstelwerkzaamheden verricht. "We waren niet blij natuurlijk, maar we hebben tegen Go Ahead Eagles ook al laten zien dat we veerkracht hebben. We zeiden in de rust tegen elkaar dat we veerkracht moeten tonen. De wedstrijd is niet klaar, we kunnen het. Dat hebben we in de tweede helft wel laten zien, dat is wel een pluspunt van de wedstrijd."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties