Timber blikt terug op vorige Klassieker: "Dat wil ik zondag weer doen"

Timber blikt terug op vorige Klassieker: "Dat wil ik zondag weer doen"

Na het pijnlijke gelijkspel tegen FC Volendam heeft de selectie van Arne Slot het vizier nu gericht op De Klassieker van komende zondag. Quinten Timber speelde donderdag geen goede wedstrijd en was na afloop zeer kritisch. Inmiddels heeft de middenvelder zijn wedstrijd geanalyseerd en blikt hij in gesprek met Feyenoord Media vol vertrouwen vooruit op de wedstrijd tegen Ajax.

"Ik heb wel gezien wat het verschil was in kansen", reageert Timber op de vraag of hij nog heeft teruggekeken op de wedstrijd tegen FC Volendam. "Uiteindelijk waren we niet goed genoeg. Ik denk dat we als ploeg sowieso best wel kritisch zijn, dus denk ook dat iedereen het wel eens was met mijn nabeschouwing." Inmiddels is het vizier gericht op de wedstrijd van zondag. "Als Feyenoord zijnde wil je er de volgende wedstrijd weer staan als je puntverlies lijdt. Dat kan niet mooier dan tegen Ajax."

Hoewel er dit seizoen niet echt een onderlinge strijd is, voelt Timber nog altijd wat De Klassieker betekent. "Ik heb al meerdere mensen gesproken over De Klassieker, ook die voor Ajax zijn. Het blijft een Klassieker en je hebt vaker gezien dat het een wedstrijd op zich is." De selectie van Feyenoord neemt genoeg dingen mee uit de wedstrijd in Amsterdam. "Je wint uiteindelijk met 0-4 en het eerste punt is dat je er vier scoort: dat wil ik graag zondag weer doen als team zijnde. We hebben daar heel goed verdedigd en bijna geen kansen weggegeven. Als we dat kunnen meenemen zou dat top zijn."

Hoewel Ajax op de vijfde plek in de Eredivisie staat, zijn er wel dingen verbeterd ten opzichte van eerder dit seizoen. "Ik denk dat ze verdedigend iets beter staan, al kijk ik niet heel veel naar Ajax. Het blijft een team met veel kwaliteiten, dus daar moeten we scherp op blijven." Timber heeft zelf ook doelen gesteld. "Ik wil gewoon belangrijk zijn voor het team en mijn kwaliteiten laten zien door de beste versie van mezelf te zijn. De Klassieker is de mooiste wedstrijd die je kan spelen in Nederland, dus ik verheug me er altijd op. Ik heb er al veel gespeeld en ken nu ook wat jongens van het andere team, dat maakt het extra mooi. We gaan zien hoe het uit gaat pakken."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties