Til en Hendrix blijven voorlopig eigendom van Spartak Moskou

Til en Hendrix blijven voorlopig eigendom van Spartak Moskou

Guus Til en Jorrit Hendrix blijven voorlopig 'gewoon' eigendom van Spartax Moskou. De FIFA heeft besloten om niet Russische spelers in Rusland transfervrij te verklaren tot 30 juni 2022. Daarna worden de huidige contracten weer gerespecteerd.

Tot 10 maart mogen de spelers met hun clubs in gesprek. Daarna kunnen de spelers hun contract tot het einde van het seizoen beëindigen. De spelers die van deze gelegenheid gebruik gaan maken zullen overigens niet transfervrij vertrekken. In juni moeten de spelers in principe weer terug naar de club waar zij onder contract staan.

Concreet betekent dat dat er voor Feyenoord, Til en Hendrix niet veel zal veranderen. Til moet zich normaal gesproken op 30 juni gewoon weer in Moskou melden. Hendrix is ook volgend seizoen nog huurspeler en keert in de zomer van 2023 terug naar Rusland.

Spelersvakbond FIFPRO is niet tevreden met het besluit van de FIFA en had meer verwacht. ''Hoewel de genomen maatregelen nuttig zijn, gaat het besluit van de FIFA-raad om contracten van buitenlandse spelers alleen op te schorten niet ver genoeg.'' De FIFPRO blijft erbij dat buitenlanders in Rusland volledig transfervrij verklaard moeten worden.

''Wij blijven bij dit standpunt en blijven ons hiervoor inzetten. Het is teleurstellend dat andere belanghebbenden in dit proces niet bereid waren om in te stemmen met deze belangrijke stap'', aldus de spelersvakbond.

Lees meer over
Guus Til Jorrit Hendrix
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties