Til: ''Bij puntverlies vanavond had winst op PSV weinig zin gehad''

Til: ''Bij puntverlies vanavond had winst op PSV weinig zin gehad''

Guus Til was vanavond wederom belangrijk voor Feyenoord. De middenvelder maakte twee doelpunten en had daarmee een groot aandeel in de 3-1 overwinning op sc Heerenveen.

''Ik denk dat het vooral een leuke wedstrijd was om naar te kijken. Ik vond ons in fases wel slordig aan de bal'', zegt Til in gesprek met Feyenoord Media. ''Ik denk dat we de wedstrijd winnen door ons tempo en onze intensiteit. Als je vanavond niet had gewonnen, had de overwinning tegen PSV ook weinig zin gehad. We willen die reeks voortzetten, dat is voor nu gelukt. Met de rol van Siem de Jong op het middenveld hadden we soms wat moeite. In de counter kwamen ze er dan weleens uit.''

''Dan is het zaak dat je met z’n allen hard terug sprint, zodat zij geen kansen krijgen. Ik denk dat we dat heel goed hebben gedaan, op één moment na. Die vloog er meteen in ook. Toen werd het nog eventjes spannend, maar gelukkig is het goed afgelopen.'' Behalve de goal van Joey Veerman kwam Feyenoord vanavond eigenlijk niet tot nauwelijks in de problemen.

''Dat komt omdat we compact speelden, maar toch vooruit. Als je compact speelt en je kakt in, dan geef je hun ook energie om te gaan voetballen. We bleven goed druk op de bal zetten en alsnog wel compact staan. Als Heerenveen dan een lange bal speelde, konden we die opvangen om zo weer een aanval te starten. Dat laatste vond ik af en toe wel slordig'', sluit Til af.

Lees meer over
sc Heerenveen Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties