Tiende Willem van Hanegem Trofee naar Wim Jansen

Tiende Willem van Hanegem Trofee naar Wim Jansen

Wim Jansen is geëerd met de tiende Willem van Hanegem Trofee. De voormalig profvoetballer en voetbaltrainer is op 25 januari 2022 overleden. De Trofee werd dinsdagavond in ontvangst genomen door zijn zoon tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord in De Kuip.

''Wim Jansen heeft natuurlijk heel veel betekend op Varkenoord'', vertelt Orkun Kökçü op de clubwebsite. ''Ik denk dat veel spelers die bij Feyenoord groot zijn geworden, waaronder ik, hem wat dat betreft dank zijn verschuldigd. Ik heb op Varkenoord de basis meegekregen die nodig is om voetballer te worden. Ook in de toekomst zullen jonge talenten profijt hebben van de positieve invloed die Wim Jansen op de jeugdopleiding heeft gehad.''

''Mijn vader was vervlochten met Feyenoord'', aldus Wim Jansen junior, die vereerd zei te zijn met de speciale prijs. ''Hij heeft alles bij deze prachtige club meegemaakt en er ook heel veel aan teruggegeven. Hij was geen man die het nodig vond om in de spotlights te staan, maar ik denk dat hij deze erkenning toch bijzonder had gevonden. Zeker omdat de prijs afkomstig is van iemand met wie hij zelf de grootste successen uit de clubhistorie heeft geboekt.''

De Willem van Hanegem Trofee is in 2014 in het leven geroepen als bijzonder cadeau voor de zeventigste verjaardag van Feyenoords clubicoon en wordt sindsdien jaarlijks tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Feyenoord uitgereikt aan een persoon die zich op welke wijze dan ook een echte Feyenoorder heeft getoond. Henk van der Stoep, Jan Mastenbroek, Maup Martens, Pim Blokland, Jeroen Ibelings, Peggy Calicher, Gerard Meijer en Manon Melis ontvingen eerder de onderscheiding.

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties