"Ten opzichte van het eerste jaar hebben we grote stappen gemaakt"

"Ten opzichte van het eerste jaar hebben we grote stappen gemaakt"

Tijdens de Open Dag van Feyenoord is dit seizoen ook voor het eerst een rol weggelegd voor Feyenoord Vrouwen. Bij ESPN verscheen trainer Danny Mulder voor de camera om te vertellen over het debuutseizoen van het nieuwe elftal en de verwachtingen van het komende seizoen.

"We hebben een heel mooi eerste jaar gehad", begon hij. "Qua resultaten was het vooral voor de winterstop erg goed, daarna wel stukken stuk minder. Dat was ook wel een beetje voorzien, want we hadden best een krappe selectie. Maar alles eromheen heeft ervoor gezorgd dat we een geweldig eerste jaar hebben gehad. Nu is het zaak om in het tweede seizoen ook door te pakken."

Die mogelijkheid is er zeker, weet Mulder. "In kwantiteit en kwaliteit hebben we dit jaar een betere groep staan. Vorig jaar had ik twaalf, dertien mensen waar ik uit kon kiezen en kon ik bijna niet wisselen. Die mogelijkheid heb ik nu wel. De concurrentie is groter en daarmee de kwaliteit van het elftal ook. Het budget is ook aanzienlijk omhoog gegaan."

Dat laatste lichtte hij nog iets verder toe. "Laat ik voorop stellen dat het nog steeds allemaal parttimers zijn, die moeten werken en naar school moeten. Dat we nog steeds met een aantal ploegen niet kunnen concurreren qua geld. Maar ten opzichte van het eerste jaar hebben we echt een grote stap gemaakt. En volgend jaar zal die stap weer gemaakt moeten worden, want uiteindelijk is het de bedoeling dat Feyenoord structureel mee gaat doen om het kampioenschap."

Lees meer over
Feyenoord Vrouwen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties