Teixeira: ''Kökcü heeft alles om te slagen in Portugal''

Teixeira: ''Kökcü heeft alles om te slagen in Portugal''

João Carlos Teixeira speelde bij Feyenoord samen met Orkun Kökcü. De huidige aanvoerder van Feyenoord wordt in de wandelgangen in verband gebracht met een mogelijke overstap naar het Portugese SL Benfica.

Kökcü is een van de spelers die wordt gezien als mogelijke opvolger van Enzo Fernández. De 21-jarige Argentijn staat op het punt om een toptransfer te maken naar Engeland. Liverpool en Chelsea zijn naar verluidt bereid om een bedrag van rond de 120 miljoen euro neer te leggen om de WK-winnaar los te weken.

Voor Teixeira is het niet onlogisch dat Benfica aan Kökcü denkt. ''Hij is een speler uit de jeugdopleiding van Feyenoord'', begint de 29-jarige middenvelder in gesprek met het Portugese Renascença wanneer er wordt gevraagd om meer te vertellen over de Feyenoorder. ''Toen ik bij Feyenoord arriveerde moet hij negentien of twintig jaar oud zijn geweest, maar hij was toen al heel volwassen.''

''In zijn tweede jaar speelde hij bijna elke wedstrijd en heeft hij de finale van de Conference League bereikt. Hij is een speler die het heel goed gaat doen in Portugal. De overstap van Nederland naar Portugal is niet heel groot, maar hij kan zeker het niveau van de Champions League aan. Hij heeft alles om te slagen in Portugal.''

Lees meer over
Orkun Kökcü João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties