Te Kloese: "Met deze nieuwe structuur creëren we duidelijkheid"

Te Kloese: "Met deze nieuwe structuur creëren we duidelijkheid"

Na het aanstellen van Jelle Goes als nieuwe Recruitment en Development manager van Feyenoord, lijken er zichtbare veranderingen te ontstaan aan de technische kant van de Rotterdammers. Dennis te Kloese is nu naast Algemeen Directeur officieel ook Technisch Directeur.

In deze rol wordt Te Kloese ondersteund door manager Global Football Mark Ruijl en de nieuwe Recruitment en Development manager Goes. Feyenoord zoekt dan nu ook niet meer naar een nieuwe functie om op te vullen in de vernieuwde structuur.

In de nieuwe structuur komen er twee afdelingen, zo vertelt Te Kloese in een uitgebreid interview met Voetbal International. "De internationale tak Global Football, met als onderdeel ook FC Dordrecht, staat onder leiding van Mark Ruijl. Hij was hoofd scouting. Ook Bernard Schuiteman gaat daar werken, net zoals Gido Vader. De andere tak is de academie, de jeugdscouting, de scouting. Christos Akkas krijgt de kans door te groeien na het vertrek van Ruijl en Schuiteman. We zullen de scouting aanvullen. Daarbij hebben we ook nog het vrouwenvoetbal, dat een vlucht begint te nemen, ook bij ons. Jelle Goes is verantwoordelijk voor deze afdeling."

Technisch Directeur
Het vertrek van voormalig technisch directeur Frank Arnesen is dus opgevuld met interne wisselingen en het aanstellen van Goes. Echter is Te Kloese wel de eindverantwoordelijke op technisch vlak, daardoor hij een dubbele rol heeft. "In alle eerlijkheid heb ik het altijd op deze manier gedaan in Mexico en Amerika. Maar nu kan ik het doen met veel meer tijd en ruimte voor de rest van de organisatie, zoals commercie, marketing en financiën die allemaal weliswaar hun eigen directeur hebben, maar vallen onder mijn verantwoordelijkheid."

"Ik ben de afgelopen maanden gebombardeerd met van alles en nog wat", vervolgt Te Kloese zijn verhaal. "Met deze nieuwe structuur creëren we duidelijkheid. Alles is gekaderd, iedereen kent en heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Het is een overzichtelijk verhaal. Ik ben nu niet meer bezig met én Japan én de jeugdscouting én de opleiding. Zij hebben nu hun eigen aanspreekpunt. Ik denk dat Feyenoord in deze structuur veel beter is voorbereid op de toekomst."

Arne Slot
"Het beste nieuws van de zomer", antwoord Te Kloese als hij reageert op het effect dat het aanblijven van Slot heeft gehad op deze nieuwe structuur. "Je ziet nu om je heen hoe moeilijk het is een goede hoofdtrainer te vinden en wat voor veranderingen dat allemaal met zich meebrengt. Dat was het voor ons ook geweest, want wij willen niet meer af van de manier zoals we de laatste twee jaar spelen. Nou, vind daar maar een trainer bij. Nu houden we de coach die dit allemaal in gang heeft gezet."

"Er zijn al heel weinig trainers die er dezelfde visie op nahouden als Slot, maar er is niemand met hetzelfde talent en dezelfde kwaliteiten. Arne is dus natúúrlijk een belangrijk onderdeel in de nieuwe structuur en ook een van de redenen dat we het op deze manier gaan doen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties