'Sydney van Hooijdonk genoemd als opvolger van Danilo'

'Sydney van Hooijdonk genoemd als opvolger van Danilo'

Sydney van Hooijdonk staat in de belangstelling van Feyenoord, zo meldt 1908.nl. De spits moet Danilo opvolgen wanneer de Braziliaan daadwerkelijk De Kuip verlaat. De technische staf is ervan overtuigd dat de zoon van Pierre van Hooijdonk van toegevoegde waarde kan zijn voor de stadionclub.

Feyenoord lijkt serieus rekening te houden met een vertrek van Danilo. Eerder werden de Rotterdammers al in verband gebracht met de 24-jarige Japanner Ayase Ueda en nu valt de naam van Van Hooijdonk nadrukkelijk in het Maasgebouw. De stadionclub heeft zich in dit stadium nog niet concreet gemeld bij Bologna.

Wanneer Rangers FC de vraagprijs van Feyenoord nadert en een definitief vertrek lonkt, kan het wel eens snel gaan. Van Hooijdonk heeft onlangs te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij Bologna FC. Trainer Thiago Motta heeft aangegeven dat de 23-jarige spits niet voorkomt in de plannen en mag uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Van Hooijdonk heeft in totaal 58 wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. De spits kwam tot dit aantal bij NAC Breda en sc Heerenveen. Op het hoogste niveau in Nederland wist Van Hooijdonk tweeëntwintig keer te scoren en leverde hij twee assists af. Daarnaast was hij 53 duels actief in de Keuken Kampioen Divisie. De rechtspoot scoorde daar 21 doelpunten en gaf vier assists.

Van Hooijdonk vertrok in de zomer van 2022 transfervrij bij NAC Breda en tekende een contract tot medio 2025 bij Bologna. De spits kwam tot slechts 34 minuten in de Serie A en werd al snel verhuurd aan sc Heerenveen. Bij de Friezen was hij belangrijk met zijn doelpunten, maar het was voor Bologna niet voldoende voor een serieuze kans in het eerste elftal. Zijn transferwaarde wordt momenteel geschat op zes miljoen euro.

Van Hooijdonk is een versterking voor Feyenoord

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties