Supporters Vitesse misdragen zich ook na de wedstrijd

Supporters Vitesse misdragen zich ook na de wedstrijd

Het ging niet alleen tijdens het duel tussen Vitesse en Feyenoord mis. Supporters van de Arnhemmers hebben zich ook na de wedstrijd misdragen. Aan de oostkant van het GelreDome hebben aanhangers van de nummer achttien uit de Eredivisie geprobeerd Feyenoord-supporters aan te vallen.

Het uitvak van Feyenoord kon het stadion dankzij de politie en enige vertraging uiteindelijk veilig verlaten. Er kwam wel een confrontatie tussen de politie en supporters van Vitesse. Aanhangers gooiden stenen naar de mobiele eenheid, en er werd ook een cobra afgestoken en tussen de agenten gegooid.

Daar bleef het niet bij: supporters van Vitesse vonden het nodig om verkeersborden te vernielen en uiteindelijk een paal van een verkeersbord naar de politie te gooien. Met pepperspray en enkele charges werd rond 18:00 uur de orde rondom het stadion hersteld.

Het is op dit moment niet duidelijk of er arrestaties zijn verricht. Wel zijn er voldoende camerabeelden gemaakt, waardoor straffen in de komende weken niet worden uitgesloten. Daarnaast heeft Vitesse al aangekondigd de situatie te gaan evalueren.

Supporters Vitesse misdragen zich ook na de wedstrijd
Tijdens de wedstrijd ging het ook al mis; een groep aanhangers van Vitesse viel mindervalide aanhangers van Feyenoord aan. Stewards konden ervoor zorgen dat de rust terugkeerde.
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties