Sterk gewijzigd Feyenoord pakt drie punten in Deventer

Sterk gewijzigd Feyenoord pakt drie punten in Deventer

Feyenoord heeft de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gewonnen. De Rotterdammers hebben het traditioneel lastig in De Adelaarshorst en ook woensdagavond was het spel van Feyenoord niet om over naar huis te schrijven. Bryan Linssen scoorde het enige doelpunt van de avond.

Trainer Arne Slot had zijn elftal op vele plekken gewijzigd: Tyrell Malacia, Luis Sinisterra en Reiss Nelson bleven zelfs achter in Rotterdam, terwijl Cyriel Dessers en Orkun Kökçü vanaf de bank rustig konden toekijken. Ofir Marciano, Gernot Trauner en Fredrik Aursnes kregen wel speeltijd. Veder koos Slot vooral voor veel wisselspelers.

De wisselingen in het elftal van Feyenoord waren ook te merken aan het spel. Het was zoeken, soms slordig en zelfs een aantal momenten slaapverwekkend. De eerste helft kwam het gevaar een aantal keer van Jahanbakhsh, maar verder dan een aantal schoten die makkelijk gekeerd konden worden door Noppert kwam het niet.

Het was pas ruim in de tweede helft dat Feyenoord voor het eerst van de wedstrijd echt gevaarlijk werd. Bryan Linssen kreeg de bal via een voorzet van Marcus Pedersen op zijn hoofd. Zijn kopbal ging echter via de bovenkant van de lat achter het doel. Het was de eerste serieuze doelpoging van de Rotterdammers.

Niet veel later was het wel raak voor de spits van Feyenoord. Jahanbakhsh zette goed druk en kon onderscheppen. De bal kwam uiteindelijk bij Linssen die kon uithalen en scoren. Het was dan ook het enige doelpunt van de wedstrijd die verder snel vergeten moet worden. Behalve voor jeugdspeler Karim Dermane: de middenvelder mocht zijn debuut maken in het eerste.

Sterk gewijzigd Feyenoord pakt drie punten in Deventer

Scoreverloop
71' | 0-1 | Linssen

Opstellingen
Go Ahead Eagles: Noppert, Lucassen, Nauber, Idzes, Kuipers, Brouwers, Rommens, Deijl, Oratmangoen, Iñigo Córdoba, Lidberg.
Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Geertruida, Hendriks; Aursnes, Toornstra, Hendrix, Wålemark, Linssen, Jahanbakhsh.

Wissels
Go Ahead Eagles: Schuurman, Helgelman, Berden, Tuzlacik, Heil, Bakker, Mulenga, Aventisian, Cardona, Bostos.
Feyenoord: Kökcü, Senesi, Bassett, Til, Hall, Dermane, Dessers, Hartjes, Jansen, Sandler, Cojocaru.

Sterk gewijzigd Feyenoord pakt drie punten in Deventer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties