Stengs: "Ik denk dat ik die afwisseling nu goed doe"

Stengs: "Ik denk dat ik die afwisseling nu goed doe"

Calvin Stengs blonk zaterdagavond echt uit aan de kant van Feyenoord en speelde misschien wel zijn beste wedstrijd in het rood en wit van de Rotterdammers. Met één doelpunt en één assist was hij ook bij de doelpunten erg belangrijk. In totaal is de aanvallende middenvelder dit seizoen al betrokken bij tien doelpunten.

"Dat denk ik wel", reageert Stengs op de analisten van ESPN of zijn spel is verbeterd de laatste weken. "Je wordt ook wat ouder en gaat meer nadenken over je spel. Ik denk dat ik inderdaad volwassener ben geworden. Simpel spelen op momenten dat het moet en actie maken op de helft van de tegenstander, dus dat klopt wel."

"Ik denk gewoon dat ik op de helft van de tegenstander mijn acties moet maken en onze eigen helft simpel de bal moet laten spelen. Ik denk dat ik die afwisseling nu goed doe." De interlandperiode waar veel Feyenoorders moesten spelen met hun nationale elftal heeft niks veranderd aan de manier van spelen bij de selectie van Arne Slot. "Ik denk dat we elkaar goed aanvoelen en als je dan weer terug op het trainingsveld komt, dan is het gewoon weer patronen trainen en gaat het vanzelf."

Complimenten voor Stengs
Karim El Ahmadi is ook onder de indruk van Stengs. 'Ik beoordeel hem vooral in de grote wedstrijden. In dit soort wedstrijden krijgt hij veel ruimte, maar als ik hem dan ook zie tegen Atlético Madrid, dan speelt hij daar ook heel volwassen. Dan laat hij veel goede dingen zien. Ook al wordt hij dan snel onder druk gezet. In de Eredivisie krijgt Stengs nog heel veel ruimte, maar hij is echt vooruit gegaan met zijn aanvallende acties, ook qua goals en assists.'

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties