Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

Feyenoord heeft al zijn wedstrijden gespeeld in april en dat betekent dat we de balans weer kunnen gaan opmaken. Om tot de genomineerden voor de FR12 Speler van de Maand april te komen, selecteren we de drie spelers die de afgelopen maand het hoogst werden beoordeeld door de bezoekers van deze site én minimaal de helft van de wedstrijden speelden. Stemmen op jouw FR12 Speler van de Maand april kan via de poll in dit artikel.

De ploeg van Arne Slot speelde zeven wedstrijden in april. De duels met Sparta Rotterdam (1-3), RKC Waalwijk (5-1), AS Roma (1-0), SC Cambuur (0-3) en FC Utrecht (3-1) werden gewonnen, terwijl in de beker werd verloren van Ajax (1-2) en in de terugwedstrijd in Europa van Roma (4-1). De Rotterdammers werden daardoor op twee fronten uitgeschakeld, maar breidden de voorsprong op de directe achtervolgers in de Eredivisie flink uit. Het feest kan daardoor eventueel volgende week zondag losbarsten, en anders is het waarschijnlijk een week later zover.

De drie spelers die in april het hoogst werden beoordeeld door de leden van FR12 zijn Orkun Kökcü (8), Igor Paixão (8) en Dávid Hancko (7.9). Na het bekerduel met Ajax zijn er geen beoordelingen gedaan. Daarom gaan de gemiddeldes uit van de overige zes wedstrijden. In totaal werd er ruim 81 duizend keer gestemd na de duels in april.

Mijn FR12 Speler van de Maand april is...

Kökcü
De kans is groot dat we nog vier wedstrijden van onze aanvoerder kunnen genieten voordat hij zijn dik verdiende toptransfer gaat maken in de zomer. Kökcü stond in april in alle duels aan de aftrap en was daarin goed voor twee assists (tegen Sparta en FC Utrecht). De Turks international scoorde geen een keer onder de 7.5 en werd na zijn fantastische optreden in de thuiswedstrijd tegen Roma beoordeeld met een 9 en uitgeroepen tot Man of the Match.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

Paixão
Nadat de Braziliaanse vleugelspeler in het begin van het seizoen schommelde tussen de bank en de basis lijkt hij Slot nu definitief te overtuigen. Paixão kan op zowel de linker- als rechterflank uit de voeten en deed dat in april uitstekend. Hij stond in vier wedstrijden in de basis en werd na het uitduel met Cambuur uitgeroepen tot Man of the Match met een 8.2. Paixão was in april goed voor vier doelpunten en één assist.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

Hancko
De Slowaakse verdediger lijkt elke maand wel een zekerheidje te zijn in de uitverkiezing van Speler van de Maand. Hancko is aan een fantastisch debuutseizoen bezig in De Kuip en laat week in week uit zien dat hij elke cent waard is geweest. De verdediger stond in april in alle wedstrijden in de basis en lijkt geen enkele last van vermoeidheid te krijgen. Hancko speelde dit seizoen al 41 wedstrijden voor Feyenoord.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april
Speler Cijfer Basisplaats
Wellenreuther 8.4 2
Kökcü 8 6
Paixão 8 4
Hancko 7.9 6
Geertruida 7.5 5
Bijlow 7.5 4
Hartman 7.5 5
Trauner 7.4 5
Gimenez 7.3 6
Wieffer 7.2 6
López 7.2 1
Szymanski 7.1 6
Pedersen 7 2
Jahanbakhsh 5.8 3
Idrissi 5.7 5
Lees meer over
Orkun Kökcü FR12 Speler van de Maand Dávid Hancko Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties