Steijn: ''Of dat een voordeel is, blijkt altijd achteraf pas''

Steijn: ''Of dat een voordeel is, blijkt altijd achteraf pas''

Zondag speelt Feyenoord de stadsderby tegen Sparta in De Kuip. Feyenoord werd relatief gemakkelijk door Lazio Roma naar de slachtbank geleid en heeft dus een doordeweekse Europese wedstrijd in de benen. Dat zou een voordeel voor Sparta kunnen zijn, al denkt trainer Maurice Steijn dat dat wel meevalt.

"Of dat een voordeel is, blijkt altijd achteraf pas. Ik heb dit soort wedstrijden zo vaak gespeeld. Was ik trainer van ADO, speelden we tegen Ajax of PSV dat een onwijs zware Champions League-wedstrijd had gespeeld en had je de hoop dat die ploeg misschien vermoeid was. Nou, en dan werd je eraf gekegeld", zo vertelt Steijn aan het Algemeen Dagblad.

Het kwartje kan beide kanten opvallen. "Een nederlaag kan ook stimulerend werken, dat je iets wil rechtzetten. Als ze 0-3 hadden gewonnen, hadden ze Sparta misschien als een tussendoortje gezien. Snap je? Het is gewoon heel moeilijk en het moet zondag blijken hoe het uitpakt.''

Sparta doet het goed en staat momenteel zevende in de Eredivisie. "Als we zeker naar onszelf kijken, dan hebben we een zware maar goede competititestart gehad. We gaan er met zelfvertrouwen heen, maar je weet dat je een Feyenoord treft dat het in de competitie uitstekend doet. Het heeft een goede ploeg en goede coach."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties