Steijn: ''Ik denk dat ook Feyenoord daarvoor tekent''

Steijn: ''Ik denk dat ook Feyenoord daarvoor tekent''

De Eredivisie wordt voor Feyenoord hervat met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Zondagmiddag om half drie trappen beide clubs af op Het Kasteel. Maurice Steijn ziet Feyenoord als favoriet, maar weet ook dat zijn ploeg bezig is aan een uitstekend seizoen en tijdens thuiswedstrijden lastig te kloppen is. In aanloop naar de wedstrijd is Steijn lovend over Feyenoord.

''Ik denk dat alle lof niet alleen naar Slot gaat, maar naar de hele staf van Feyenoord'', vertelt Steijn in gesprek met ESPN. ''Het is hartstikke mooi om te zien hoe Slot het daar op de rit heeft. Het is natuurlijk niet één man die ervoor zorgt dat het hartstikke goed gaat. Dat doen ze natuurlijk met elkaar. Ze halen bijvoorbeeld met elkaar nieuwe spelers binnen, die dan weer goed zijn ingepast. Tuurlijk geeft Slot daar leiding aan en die is eindverantwoordelijk, dus die verdient ook alle credits.''

Feyenoord is moeilijk te verslaan. De Rotterdammers verloren voor het laatst in de competitie uit bij PSV. ''Hoe is Feyenoord te verslaan? Ja, lastig. Het is een goed geheel en als je ziet hoe overtuigend ze wedstrijden winnen. Ook hoe overtuigend ze in de Arena hebben gespeeld, dan wordt het een lastige wedstrijd. Wij hebben ook onze wapens. Daar hebben we het iedereen in de competitie erg moeilijk mee gemaakt en dat zullen we zondag ook weer proberen.''

Sparta Rotterdam won voor het laatst in eigen huis van Feyenoord in 2017. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst werd dat jaar vervolgens kampioen van Nederland. ''Ik denk dat ook Feyenoord daarvoor tekent als dat zondag zou gebeuren'', lacht Steijn.

Lees meer over
Maurice Steijn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties