Statistieken wijzen uit: Feyenoord speelt het vaakst uit

Statistieken wijzen uit: Feyenoord speelt het vaakst uit

Feyenoord speelt tijdens de halve finale van de TOTO KNVB Beker een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Voetbalminded Nederland was direct in rep en roer omdat de Rotterdammers wederom kunnen genieten van het thuisvoordeel. De algemene tendens is ontstaan dat Feyenoord vaak thuis loot. Wanneer de totale statistieken erbij worden gepakt, ontstaat er een ander beeld.

Sinds de invoering van het betaalde voetbal speelt Feyenoord vaker uit dan thuis. De Rotterdammers speelden sinds 1954 224 wedstrijden in de TOTO KNVB Beker. Dertien werden in het verleden afgewerkt op een neutraal terrein, 102 thuiswedstrijden werden er gespeeld en daarnaast moest de stadionclub 109 keer de volgende ronde zien te bereiken in een uitduel. Dit blijkt uit statistieken die journalist Dick Holstein deelde op het platform X.

Laatste tien seizoenen vaak thuis
Toch heerst er de afgelopen jaren het gevoel dat Feyenoord veel thuiswedstrijden speelt in het bekertoernooi. Het imago dat de Rotterdammers momenteel hebben, wordt bevestigd door de statistieken wanneer er wordt gekeken naar de laatste tien seizoenen. Het Algemeen Dagblad maakte onlangs melding dat Feyenoord sinds het seizoen 2013/2014 in totaal 41 bekerwedstrijden heeft gespeeld (inclusief FC Groningen-thuis) en daarvan werden er 32 thuiswedstrijden gespeeld. Dit komt neer op een percentage van 78%.

Voor een vergelijking: In dezelfde periode lootte Ajax en PSV aanzienlijk minder vaak thuis. Ajax speelde 16 van de 43 wedstrijden thuis, wat neerkomt op 37 procent. PSV kreeg in totaal 34 bekerwedstrijden toebedeeld, waarvan ze er 16 thuis mochten spelen, wat een percentage van 47 procent vertegenwoordigt. Daartegenover staat wel weer dat Feyenoord het vaakst van alle clubs een tegenstander treft die actief is in de Eredivisie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties