Stadion Feijenoord gaat lampen vervangen voor LED-verlichting

Stadion Feijenoord gaat lampen vervangen voor LED-verlichting

Stadion Feijenoord N.V. werkt de laatste maanden hard aan diverse plannen om besparingen op de energierekening toe te passen. Stadiondirecteur Jan van Merwijk liet eerder in het Algemeen Dagblad weten dat de energierekening naar schatting gaat uitvallen tussen de anderhalf en twee miljoen euro.

''Normaal gesproken betalen we per jaar tussen de vijf en zes ton'', vertelde Van Merwijk. Een van de besparingsplannen die onderzocht werd om de crisis te overleven was het vervangen van de lampen van de lichtmasten naar LED-verlichting. ''Die hebben minder vermogen en het zal een grote investering zijn, maar het verdient zich op de lange termijn terug.''

1908.nl weet vandaag te melden dat Stadion Feijenoord N.V. dit plan ook daadwerkelijk gaat doorzetten. Op korte termijn gaan de huidige lampen vervangen worden. De Kuip gaat gebruik maken van LED-verlichting. Daarnaast heeft Feyenoord iemand in dienst genomen om te kijken hoe er nog meer energiebesparingen kunnen worden gedaan. Zo wordt er tijdens de winterstop al bespaard op grasverwarming en de graslampen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties