Special over Leonardo: ''Feyenoord voelde als familie voor mij''

Special over Leonardo: ''Feyenoord voelde als familie voor mij''

Feyenoord heeft vrijdag een special gelanceerd over Leonardo. De oud-voetballer werd op elf jarige leeftijd gescout in Brazilië door de Rotterdammers en doorliep de Feyenoord Academy om vervolgens te debuteren in De Kuip. De 41-jarige Leonardo is profvoetballer af en verricht maatschappelijk werk voor Feyenoord.

''Het is bijzonder om weer met het Feyenoord-logo op mijn shirt te lopen'', vertelt Leonardo op streamingdienst Feyenoord ONE. ''Het is zestien jaar geleden dat ik weg ben gegaan bij Feyenoord. Ik was elf toen ik naar Feyenoord ging. Het was het mooiste uit mijn leven. Ik krijg nu gelijk weer kippenvel.''

Leonardo maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Feyenoord. ''De supporters roepen je naam, dat was geweldig. Ik heb er heel weinig van genoten en was heel vaak geblesseerd. Feyenoord was vanaf het begin voor mij familie. Alleen had ik wel vaak ruzie met mijn familie. Feyenoord was boos op mij, maar ze waren heel belangrijk in mijn leven. Zonder Feyenoord had ik niet bestaan.''

Leonardo beleefde bij Feyenoord flitsende beginperiode. Hij was onderdeel van het team dat in 2002 de UEFA Cup won. Maar na twee seizoenen kwam de linksbuiten steeds minder aan spelen toe. Via NAC Breda kwam hij in 2007 bij Ajax terecht. Maar ook in Amsterdam kon hij de verwachtingen niet waarmaken. Leonardo keerde terug bij NAC en speelde daarna nog voor Red Bull Salzburg, Ferencvárosi TC, 1860 München en Newcastle United Jets (Australië) en sloot zijn carrière af bij FC Eindhoven.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties