Sparta Praag bedankt Priske met afscheidsvideo en presenteert opvolger

Sparta Praag bedankt Priske met afscheidsvideo en presenteert opvolger

Feyenoord en Sparta Praag hebben de overgang van Brian Priske vanmorgen definitief bevestigd. Beide partijen hebben een akkoord bereikt over een afkoopsom van zijn doorlopend contract. Supporters van de Tsjechische club balen van het vertrek van de 47-jarige succescoach.

Priske heeft uitstekend gepresteerd met Sparta Praag. In zijn eerste jaar als hoofdtrainer bij de Tsjechen leidde hij de club naar het eerste landskampioenschap in negen jaar. Afgelopen seizoen werd de titel niet alleen geprolongeerd, maar won de Tsjechische recordkampioen ook de nationale beker.

''You will forever be a part of Letná,'' schrijft Sparta Praag op sociale media over zijn vertrek, met daarbij een compilatie van zijn hoogtepunten in zijn twee succesvolle jaren. Sportdirecteur Tomáš Rosický is Priske dankbaar. ''We hebben een periode achter ons die ons allemaal heeft verrijkt.''

Net als Feyenoord met Arne Slot wist ook Rosický dat een vertrek van Priske een kwestie van tijd was. De Rotterdammers waren namelijk niet de eerste club die zich concreet hadden gemeld. Sparta Praag was daarom voorbereid op een vertrek van de hoofdtrainer en heeft huidige assistent-trainer Lars Friis gepromoveerd naar hoofdtrainer, zo maakt Rosický duidelijk.

''We hadden een duidelijk idee over hoe we in deze situatie moesten handelen, omdat we in het verleden al interesse in Brian hadden waargenomen. De sleutel is continuïteit in ons duidelijk opgezette systeem, zowel in het naleven van de normen van het dagelijkse werk van alle onderdelen van het A-team, als in de verdere opbouw op basis van duidelijke spelprincipes,'' aldus de voormalige speler van onder meer Arsenal.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties