Spakenburg stunt en droomt van wedstrijd tegen Feyenoord

Spakenburg stunt en droomt van wedstrijd tegen Feyenoord

Jens Toornstra heeft met FC Utrecht een vervelende avond achter de rug. De oud-Feyenoorder is er niet in geslaagd om de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Spakenburg was in de Galgenwaard met maar liefst 1-4 te sterk en droomt nu van een wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip.

Spakenburg, dat uitkomt in de tweede divisie, speelde een uitstekende wedstrijd en de overwinning is dan ook verdiend te noemen. Trainer Chris de Graaf maakte voorafgaand het bekerduel de vergelijking met Feyenoord. ''Feyenoord is geen voetbal, het is een leven. Spakenburg is een onderdeel van je identiteit, van wie je bent en wat je doet.'' De Graaf wilde dat zijn ploeg met aanvallend en verzorgd voetbal voor de dag zou komen en dat is meer dan gelukt.

Eerder wist Spakenburg al te stunten door FC Groningen uit te schakelen. Na afloop gaf Youri Koelewijn aan te hopen op een loting tegen Feyenoord, dat zal nu niet anders zijn. De 23-jarige aanvaller reageerde als volgt: ''Als het aan mij ligt, wordt het dan Feyenoord. Het zou wat zijn nietwaar, als ik over 50 jaar tegen mijn kleinkinderen kan zeggen: ‘Opa heeft nog in de Kuip gevoetbald’. Alleen al dat zinnetje ooit kunnen uitspreken, daar droom je van.''

''We hebben verdiend verloren'', is de reactie van Toornstra in gesprek met Voetbal International. ''Het is bizar, echt bizar. Ik heb er geen woorden voor hoe dit is gelopen. Dit hebben we aan onszelf te wijten. We hebben niet als team gespeeld. In de eerste tien minuten werden we gewoon weggespeeld. Daarna pakten we het overwicht en kregen we wel wat kansen, maar we speelden gewoon niet goed genoeg. In de kwartfinale van het bekertoernooi tegen een amateurploeg met 4-1 verliezen in eigen huis, dat kan echt niet.''

Lees meer over
KNVB Beker
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties