Sneijder onder de indruk: "Dan is hij degene die opstaat"

Sneijder onder de indruk: "Dan is hij degene die opstaat"

Wesley Sneijder sprak maandagavond enorm lovend over Quinten Timber. De middenvelder van Feyenoord laat al een aantal weken zien dat zijn ontwikkeling nog niet is gestopt en is een bepalende factor in het elftal van Arne Slot. De recordinternational vreest dat Timber niet lang meer in het shirt van de Rotterdammers zal spelen.

"Hij gaat nu ook nog scoren en passes geven met de juiste snelheid", begint Sneijder in het praatprogramma Veronica Offside. Timber staat in de Eredivisie op zes doelpunten en zes assists na negentien wedstrijden. Ook vorige week woensdag liet de middenvelder van Feyenoord zien beslissend te kunnen zijn en scoorde hij het enige doelpunt in de kraker tegen PSV.

"Die jongen is echt stappen aan het maken", vervolgt Sneijder zijn verhaal. "Hij is de motor op het middenveld, de belangrijkste man. Waar je ziet dat anderen even wegvallen, zoals Wieffer en Giménez, dan is hij degene die opstaat." Vooral het feit dat Timber nu nog meer belangrijke passes geeft en doelpunten scoort, is een goede ontwikkeling volgens Sneijder. "Dat ontbrak bij hem. Dat hij een bal kan veroveren, weten we allemaal. Nu gaat hij ook nog eens goed voetballen. Hij gaat niet lang meer op de Nederlandse velden rondlopen."

Ook Wim Kieft vond Timber de uitblinker in de wedstrijd tegen PSV. De analist zag verder bij beide teams geen spelers indruk maken. "In de echte topwedstrijden waar het tempo heel hoog is en er veel druk is, zie je heel weinig spelers echt onderscheiden. Ik heb er verder weinig gezien moet ik heel eerlijk zeggen. De meeste lukt dat niet."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties