''Slot zat in mijn optiek deze keer gewoon fout met de opstelling''

''Slot zat in mijn optiek deze keer gewoon fout met de opstelling''

Ook in de podcast van Rijnmond wordt teruggeblikt op de merkwaardige wedstrijd van Feyenoord tegen PSV. Ook zij kunnen niet om de omstreden strafschop heen. Er worden vraagtekens gezet bij het functioneren van de VAR in het algemeen.

"Daar ligt nu ook het probleem. Er zijn zoveel regels waarbij de VAR niet mag ingrijpen. Je moet daar vanaf. Nu is het cruciaal en valt heel Nederland over deze penalty", aldus Feyenoord watcher Sinclair Bischop, die ook opgevallen is dat VAR-momenten heel vaak, direct of indirect, in het voordeel van Ajax uitpakken. "Je zou het kunnen zien als calimero-gedrag. Nu is er zelfs een moment, terwijl Ajax niet speelt, dat heel beslissend voor die club is geweest. We kunnen het niet onder stoelen of banken steken dat de arbitrage heeft meegezeten voor Ajax."

De wedstrijd zelf had twee hele verschillende gezichten. "Het was een rare dag, waarbij je in de eerste helft het idee had dat Feyenoord nog met de Conference League bezig was. Maar het kwam uiteindelijk nog goed. In de tweede helft hebben we wel een goed Feyenoord gezien", zo vervolgt Bischop. De watcher heeft wel enige kritiek op Arne Slot. "Ik heb hem hoog zitten. Heel dit jaar heeft hij belangrijke beslissingen genomen, maar Slot zat in mijn optiek deze keer gewoon fout met de opstelling. Tegen Fortuna Sittard werkte het, maar die club is van een ander kaliber dan PSV." De invallers kantelden de wedstrijd, maar wat meer frisse spelers in de basisopstelling zou beter geweest zijn volgens Bischop.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties