Slot verwacht meer van Dilrosun: ''Zo triggert hij zijn spelers''

Slot verwacht meer van Dilrosun: ''Zo triggert hij zijn spelers''

Javairô Dilrosun vertrok al vroeg naar het buitenland. De aanvaller kwam uiteindelijk via Hertha BSC en Girondins de Bordeaux bij Feyenoord terecht. Dilrosun zijn eerste periode in de Kuip bevalt uitstekend.

''Het voelt goed'', vertelt Dilrosun in een uitgebreid interview met RTV Rijnmond. ''Mijn familie die hier woont zie ik regelmatig. Ik kom oude vrienden tegen en speel ook in nieuwe stadions. Alles is nieuw voor me, maar ik geniet ervan. Ik wil mezelf weer laten zien in Nederland.''

Dilrosun heeft een goede band met zijn familie en daar wordt dan ook veel gesproken over voetbal. Met Gerald Vanenburg en Sheraldo Becker als ooms kan dat ook niet anders. ''Het zijn niet allemaal jaknikkers die, ook al was ik slecht, zeggen dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Ze zijn eerlijk en dat brengt me ook het verst. We hebben een groepsapp. Bij elke wedstrijd gebeuren er dingen, dus dan lees ik terug wat ze er van vonden. Soms is het goed, soms is het slecht.''

Feedback van Arne Slot
In de ogen van de trainer moet Dilrosun met zijn ervaring en vooral kwaliteit het team meer gaan leiden wanneer het minder loopt. ''Ik vind ook wel dat dat beter kan. Slot is een goede trainer. Hij legt de tactische zaken heel goed uit, maar probeert ook individueel spelers beter te maken. Ik heb gesprekken met hem over wat goed gaat, maar ook over wat er beter kan en wat hij verwacht van een speler. Zo triggert hij zijn spelers."

Dilrosun is het er niet mee eens dat hij nu op 24-jarige leeftijd eigenlijk nog te jong is om echt een leider te zijn binnen de huidige selectie van Feyenoord. "Maar ik ben wel één van de ouderen. Ik heb lang in het buitenland gespeeld, dus het is niet gek om dat van mij te verwachten. We hebben een hele jonge ploeg. We hebben in het eerste blok al mooi voetbal laten zien en goede wedstrijden gespeeld. We zijn goed onderweg, al hebben we nog stappen te maken. Daar zijn de trainingen voor."

Goal of the Month-prijs
Dilrosun heeft zijn eerste persoonlijke prijs als Feyenoorder te pakken. Het doelpunt dat de aanvaller maakte in de eerste speelronde van dit seizoen tegen Vitesse is door Feyenoord-supporters op Instagram verkozen tot Goal of the Month augustus. Dilrosun krulde de bal vanaf rechts met links in de verre hoek en zette Feyenoord daarmee op een voorsprong.

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties