Slot: ''Het raak ons nu wel wat betreft basisspelers''

Slot: ''Het raak ons nu wel wat betreft basisspelers''

Arne Slot heeft meer tekst en uitleg gegeven over de opstelling van Feyenoord tegen PSV. De trainer moest na enkele afmeldingen de afgelopen dagen puzzelen aan zijn formatie. Justin Bijlow, Gernot Trauner, Quilindschy Hartman en Sebastian Szymański zijn er niet bij.

''Ik weet niet eens of het heel raar is voor een selectie om drie of vier blessures te hebben'', vertelt Slot in gesprek met ESPN. ''Het raak ons nu wel wat betreft basisspelers. Of we Bijlow het meest gaan missen? Dan hangt er vanaf hoe Wellenreuther het gaat doen, maar Bijlow is natuurlijk een hele goede keeper voor ons. De laatste weken vond ik hem zelfs indrukwekkend keepen.

''Dan is het ontzettend jammer dat hij een bal ongelukkig op zijn hand krijgt'', vervolgt de trainer voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV. ''Hij trainde gewoon door. De volgende ochtend was het wat dik. Toen hebben we foto’s gemaakt en het bleek gebroken te zijn. Vijf weken kwijt? Dat vind ik moeilijk om te zeggen. We hebben aangegeven dat hij enkele weken niet inzetbaar is en dan geef je je zelf ook de ruimte, zodat het later niet tegenvalt.''

Timon Wellenreuther is voorlopig de tweede keeper van Feyenoord. Al zit Ofir Marciano daar ook dichtbij. De komende periode kan dat allemaal nog veranderen. ''Ik heb niet de hele dag door aan ze verteld of ze tweede of derde keus zijn, dat kan ook veranderen. Als de ene het niet goed doet, dan kan dat verschuiven. Als je de oefenwedstrijden terugkijkt dan zie je dat Wellenreuther het uitstekend gedaan heeft en steeds de eerste vervanger van Justin is geweest.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties