Slot grapt over Simeone en looft jeugdspelers

Slot grapt over Simeone en looft jeugdspelers

Arne Slot zag zijn ploeg zondagmiddag een geweldige wedstrijd op de mat leggen tegen Atlético Madrid. Zo goed zelfs dat het tot veel frustratie leidde bij de Spaanse landskampioen. Na afloop kreeg hij zelfs een duw van trainer Diego Simeone.

Voor de camera van ESPN kon Slot er na afloop wel om lachen. "Ik vond het wel een licht overtrokken reactie. Aan de andere kant heb ik ook in de kleedkamer gezegd: als er iets is wat je vandaag van Atlético zou kunnen leren, is het dat ze onder geen enkele omstandigheden willen verliezen. Dat ze zelfs in een oefenwedstrijd zo kwaad kunnen worden."

Slot legde uit wat er gebeurde. "Ik wilde hem een hand geven, maar hij wilde dat niet. Daar moest ik om lachen." Het resulteerde in een duw van de Argentijn. "Als er niemand bij had gestaan, denk ik dat het een groter probleem voor me was geweest", grapte Slot. "Eén op één zou ik hem niet graag tegenkomen."

De wedstrijd
Over de wedstrijd zelf was de oefenmeester uiteraard tevreden. "Ik denk dat het extra vertrouwen geeft richting de komende weken", stelde hij. "Tegelijkertijd weten we dat het in de fase waar we nu in zitten soms goed gaat en soms wat minder. Het is wel fijn dat we een vervolg hebben kunnen geven aan afgelopen donderdag. Ook vandaag hebben we het met een aantal uitstekende aanvallen en een aantal goede drukzetmomenten Atlético zo lastig kunnen maken, dat we zelfs hebben gewonnen."

Niet alleen met de basiskrachten ging dat goed. Ook de veelal jonge spelers die na rust op het veld stonden, maakten het de Europese grootmacht lastig. In het bijzonder lichtte Slot Lennard Hartjes en Antoni Milambo uit. "Die vond ik heel goed spelen, heel brutaal. Het is mooi om te zien dat jonge jongens in een volle Kuip tegen zo'n tegenstander niet met angst spelen, maar juist heel veel de bal willen hebben."

Kökcü
Tot slot ging Slot in op de prestaties van Orkun Kökcü, die deze voorbereiding veel kritiek kreeg. "Het mag beter, maar ik moet wel zeggen dat hij afgelopen donderdag en ook vandaag weer een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld. Hij was nauwkeurig aan de bal, maar dat komt ook omdat hij fitter wordt."

"Hij kwam niet fit binnen en is later aangesloten", legde de trainer uit. "Ik denk dat de uitwedstrijd bij Drita een goede les is geweest, dat hij daarmee het besef krijgt dat je fitter terug moet komen. Als hij fit is en in een hoger tempo gaat lopen, heeft hij meer ruimte om vrij te komen en is hij zuiverder aan de bal. Nu hij fitter is, zie je hem ook weer beter spelen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties