''Ze kwamen allemaal met een glimlach terug''

''Ze kwamen allemaal met een glimlach terug''

Arne Slot heeft genoten van Quilindschy Hartman bij het Nederlands Elftal. De verdediger van Feyenoord maakte zijn debuut tegen Frankrijk en wist ook meteen een doelpunt te scoren. De trainer van Feyenoord zag Hartman met een grote glimlach op zijn gezicht terugkeren in Rotterdam.

''Als je kijkt naar de internationals van het Nederlands Elftal, misschien wel'', reageert Slot op de vraag of Hartman met de grootste glimlach terugkeerde. ''Ze kwamen allemaal met een glimlach terug, omdat ze een hele belangrijke wedstrijd tegen Griekenland wisten te winnen. Voor Quilindschy was het ook zijn debuut, ik denk dat dat nog bijzonderder is als je al een x aantal keer gespeeld hebt. Ik had ook de indruk dat de media vond dat hij het goed heeft gedaan, dan is het een extra reden om blij te zijn.''

Slot deelt de mening en zag Hartman ook goed spelen. ''Over het algemeen is wat journalisten en analisten zien ook wel de mening van de trainers in Nederland. Je zit niet naar een heel ander spelletje te kijken. We hebben allemaal gezien dat Quilindschy met name tegen Frankrijk een hele goede indruk heeft achtergelaten.'' Hartman trok zijn goede spel van Feyenoord direct door. ''Dat is het mooie en ook het knappe dat je het als speler voor elkaar kunt krijgen dat je in je eerste interland dezelfde indruk achterlaat in de weken ervoor die je ook bij de club hebt achtergelaten.''

Timon Wellenreuther
Waar iedereen bij Feyenoord met een glimlach rondloopt, heeft Wellenreuther reden om minder vrolijk te zijn. Slot merkt aan de buitenkant weinig van het feit dat de Duitser weer genoegen moet nemen met een reserverol. Justin Bijlow zal starten tegen Vitesse. "Voordat we de interlandperiode ingingen, heb ik tegen Timon gezegd dat Justin tegen Vitesse weer zal gaan starten, nog voor de wedstrijd waarin Justin tegen Excelsior keepte. Ik kan me voorstellen dat het voor hem lastig kan zijn, zelfs als hij dat niet direct aan mij laat blijken, omdat je steeds meer gewend raakt aan het feit dat je mag keepen en daar veel plezier uithaalt. Het zou vreemd zijn als hij tegen mij zegt dat hij het leuker vindt om tweede keeper te zijn dan dat hij eens in de twee weken in De Kuip kan keepen. Tegelijkertijd hebben we vaak genoeg duidelijkheid gecreëerd over wie de eerste en tweede keeper is. Op dit moment is er geen reden om dat te veranderen."

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties