Slot blij met Nieuwkoop: "Ik vind dat hij het goed heeft ingevuld"

Slot blij met Nieuwkoop: "Ik vind dat hij het goed heeft ingevuld"

Zondagmiddag trapt Feyenoord af voor de tweede kraker in een maand vol met topwedstrijden. Nadat Arne Slot afgelopen woensdag iedereen nog verraste door Bart Nieuwkoop op te stellen als rechtsbuiten, is het na zijn goede wedstrijd wellicht logisch dat de oorspronkelijke verdediger tegen FC Twente wederom in de basis begint. De grootste verrassing tegen de nummer drie van de Eredivisie is de eerste basisplaats voor Thomas van den Belt. De trainer van Feyenoord legt uit waarom hij kiest voor de oud-speler van PEC Zwolle.

"Calvin was voor PSV al een twijfelgeval en heeft daar weer heel diep moeten gaan en is niet voldoende hersteld om vandaag te kunnen spelen", begint Slot tegenover de camera van ESPN. De trainer gaat er niet vanuit dat het een langere blessure is, maar gewoon een kleine reactie op overbelasting in de afgelopen weken. "Mats Wieffer heeft er ook een half jaar over gedaan, dus het is niet ongebruikelijk bij ons dat spelers langer nodig hebben. Thomas heeft zich goed ontwikkeld en laat op trainingen en in invalbeurten goede dingen zien. Dan is dit een moment om het te laten zien.''

"Ik zou zeggen dat Thomas net iets dieper staat, maar als je ons volgt dan zie je dat Timber ook best wel diep speelt. Quinten blijft op zijn eigen positie, dus Van den Belt is gewoon een één-op-één vervanger van Calvin." De trainer gaat ook in op de basisplaats van Nieuwkoop als rechtsbuiten. "Volgens mij heb je woensdag tegen PSV gezien dat hij het niet alleen verdedigend uitstekend deed, maar ook aanvallend wat extra’s gaf. Ik zie een speler die heel veel diep gaat en dat is dat ik graag meer zou willen zien. Ik vind dat hij het goed heeft ingevuld. Hij brengt heel veel fanatisme en enthousiasme met zich mee."

Jozsef Kiprich
Voorafgaand aan het duel met FC Twente gaat de Hongaar een ereronde maken over het veld in De Kuip. Wat Slot weet van Kiprich zijn tijd bij Feyenoord? "Net als de meeste mensen die destijds voetbal volgden, dat dat een hele succesvolle Feyenoordperiode was. Hij was een spits die makkelijk scoorde en de fans waren ook heel erg dol op hem. Een hele mooie en bijzondere speler in de Feyenoordgeschiedenis. "

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties