Sinisterra: ''De spelersgroep is als een familie''

Sinisterra: ''De spelersgroep is als een familie''

Met zijn dribbels, doelpunten én dansjes was Luis Sinisterra de smaakmaker van het afgelopen seizoen. In het nieuwe Feyenoord Magazine blikt de Colombiaanse aanvaller terug en vooruit in een uitgebreid interview.

Elf goals in Europa, een plek in de finale van de Conference League: is dit het succes waar je van droomde toen je in 2018 vanuit Colombia naar Rotterdam kwam?
Ja, maar met dromen alleen kom je er niet, ik heb er ook ontzettend hard voor gewerkt om dit te bereiken. In de afgelopen maanden is het er allemaal uitgekomen. Daarvoor ben ik God dankbaar, maar ook mijn teamgenoten en de staf die mij allemaal geholpen hebben.’

Op een of andere manier leek juist in de Europese wedstrijden het beste in het team naar boven te komen. Hoe is dat te verklaren?
‘Ik denk dat het verschil met de nationale wedstrijden is dat onze Europese duels in heel de wereld te zien waren. Ik merkte het zelf ook aan de reacties die ik kreeg uit Colombia na duels in de Conference League van vrienden en familie. Die wedstrijden hadden een enorme uitstraling, dat maakte het extra mooi om ze te spelen. Los daarvan denk ik dat de sfeer in de groep een van de redenen is geweest van ons succes. Als ik in de kleedkamer rondkeek, zag ik een eenheid die voor elkaar door het vuur wil gaan. Ik zie de spelersgroep echt als een familie.’

Jouw eerste jaar bij Feyenoord verliep moeizaam. Je kwam nauwelijks aan spelen toe en je moest je aanpassen aan de Nederlandse cultuur en gewoontes. Heb je er ook toen altijd in geloofd dat successen zoals afgelopen jaar mogelijk waren?
‘Ja, ik heb altijd geweten dat ik de potentie had om te bereiken wat ik nu heb bereikt. In het eerste jaar moest ik alleen ook geduld hebben. Er stond een groep die het vertrouwen van de trainer kreeg, dus ik moest wachten op mijn kans, al wist ik niet wanneer die zou komen. Ondertussen moest ik wennen aan het leven in Nederland, de taal, het eten, noem maar op. Achteraf gezien ben ik dankbaar voor wat er toen allemaal is gebeurd, want ik ben er sterker door geworden. Ik ben altijd blijven investeren in mezelf, daar moet je op uiteindelijk ook de vruchten van plukken. Ik denk dat ik dat het afgelopen seizoen heb gedaan.’

Lees het volledige interview met Luis Sinisterra in het nieuwe Feyenoord Magazine. Ook vier keer per seizoen Feyenoord Magazine ontvangen? Sluit je dan aan bij Het Legioen via www.hetlegioen.nl.

Lees meer over
Luis Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties