Sinisterra bezorgt Feyenoord in blessuretijd drie punten

Feyenoord heeft in de blessuretijd de wedstrijd tegen FC Utrecht alsnog weten te winnen. Luis Sinisterra maakte vlak voor tijd de belangrijke 2-1 in De Kuip.

Feyenoord kreeg de eerste kans al na vijftien seconden toen Cyriel Dessers slim werd weggestoken door Bryan Linssen, maar de spits kreeg de bal net niet goed genoeg onder controle om tussen twee verdedigers voor de keeper uit te komen. De Rotterdammers speelden een energieke openingsfase met veel dreiging in het spel, maar kwamen niet echt tot hele grote kansen. Utrecht kwam er twee keer gevaarlijk uit, maar speelde die mogelijkheden niet goed uit. Op slag van rust leek Nelson alsnog voor de bevrijdende 1-0 te zorgen, maar hij schoot in het zijnet.

Na drie minuten in de tweede helft kwam Feyenoord verdiend op voorsprong na een schlemielige eigen goal van Mike van den Hoorn. Het leek wachten op de 2-0, zeker toen Orkun Kokcu een vrije doortocht kreeg naar de keeper van Utrecht, maar die was al vaker een sta in de weg gebleken voor Feyenoord. Deze keer redde hij met de voet op de inzet van de middenvelder. Utrecht kwam uit het niets uit een snelle tegenaanval op 1-1.

Het leek daardoor een teleurstellende middag te worden in De Kuip, maar vlak voor het verstrijken van de zeven minuten extra tijd zette Luis Sinisterra, die met balverlies nog aan de basis stond van de 1-1, de halve verdediging en de keeper van Utrecht op het verkeerde been en scoorde de 2-1 met een geplaatst schot in de rechterhoek. Hierdoor bleven de drie punten in De Kuip en de voorsprong op nummer vier FC Twente drie punten.

48' | 1-0 | Van der Hoorn (E.D.)
64' | 1-1 | Van de Streek
96' | 2-1 | Sinisterra

Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Linssen, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra.
FC Utrecht: De Keijzer, Van der Kust, Janssen, Van der Hoorn, Ter Avest, Timber, Maher, Van de Streek, Gustafson, Almqvist, Douvikas.