Selectie Feyenoord genoot van enkele vrije dagen

Selectie Feyenoord genoot van enkele vrije dagen

De selectie van Feyenoord heeft genoten van enkele welverdiende vrije dagen. De Rotterdammers hebben een stevig programma achter de rug met duels in de competitie, TOTO KNVB Beker en de Europa League. Reden genoeg voor trainer Arne Slot om in aanloop naar het duel tegen Heracles Almelo de belasting op de spelersgroep iets terug te schroeven.

Santiago Gimenez besteedde zijn vrije dagen door de zon op te zoeken in Monaco, en collega spits Ayase Ueda bezocht de Franse stad Parijs. In de maand februari stonden er acht duels op het programma voor Feyenoord, waaronder de twee duels in de tussenronde van de Europa League waar de beslissing pas viel na verlenging en strafschoppen. Voor Feyenoord en vooral de internationals is ook de maand maart pittig te noemen.

De selectie bereidt zich momenteel voor op de wedstrijd van zondagavond tegen Heracles Almelo; daarnaast staan er ook duels tegen SC Heerenveen en FC Utrecht op het programma in de maand maart. Het weekend van 23 maart staat een interlandperiode gepland en kan het vele reizen weer beginnen. Voor de stadionclub is het zaak om scherp te blijven en de ticket voor de groepsfase van de Champions League definitief veilig te stellen.

Rust na serie topwedstrijden
Slot sprak eerder al zijn ongenoegen uit over het speelschema van Feyenoord. Het is voor de Rotterdammers niet nieuw om een dubbel programma te draaien, maar nu stonden er vooral topwedstrijden op het programma en dat vraagt veel van zijn selectie. 'We hebben niet eerder zo'n cluster met allemaal topwedstrijden achter elkaar gehad. Ik ben het volledig eens met Ronald Koeman die zegt dat de grote wedstrijden meer impact hebben op het lichaam van een speler. Wij kenden ons programma; we kunnen ons er niet achter verschuilen,' sprak de trainer vrij recent over de vele blessuregevallen in zijn selectie. Nu het drukke programma voorbij is krijgen de spelers vrijaf om zich op te laden voor het slot van het seizoen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties