Scheidsrechtersbaas Van Egmond: ''Extra tijd van negen minuten heel logisch''

Scheidsrechtersbaas Van Egmond: ''Extra tijd van negen minuten heel logisch''

De tweede helft van Feyenoord - PSV kende maar liefst negen minuten blessuretijd. Dit vond men vooral bij PSV belachelijk. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vond de toegekende minuten meer dan terecht. Hij snapt dus ook weinig van de houding van de Eindhovenaren na de wedstrijd.

"Er waren de nodige wissels, wat VAR-momenten, er zijn doelpunten gevierd, er zijn opstootjes en blessures geweest... Puur op basis van de feiten was een extra tijd van negen minuten heel logisch'', legt Van Egmond uit in het Algemeen Dagblad. ''Heel veel trainers en spelers hebben ons gevraagd om tijdrekken tegen te gaan door extra tijd bij te tellen, dat doen we. In dit geval vind ik de discussie extra opmerkelijk omdat negen minuten niets te veel was.''

Al is het ook zo dat elke scheidsrechter anders omgaat met het toekennen van extra tijd. "Dat kan ik inderdaad niet ontkennen, er zit nog wel eens een verschilletje in. Maar we proberen het zo consequent mogelijk te doen", zo vervolgt Van Egmond. "Het is gewoon een logische toepassing, zeker omdat er nu tien in plaats van zes keer gewisseld mag worden. Dat heeft invloed gehad, net als het werk van de VAR."

Ook tijdens Feyenoord - PSV moet de VAR in actie komen en dat duurde enkele minuten. ''Daardoor zitten we nu vaker op zes à acht minuten blessuretijd, waar we vroeger op drie à vier zaten. Dat is de laatste drie jaar uitstekend toegepast. We willen dat er niet te veel tijd verloren gaat. Tijdrekken moet geen voordeel opleveren voor de partij die daar misbruik van probeert te maken.'' Onder meer Walter Benítez probeerde constant het spel te vertragen. Hij kreeg daarvoor dan ook een gele kaart.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties