Schaken adviseert Almere City FC: "Vooral niet blind gaan aanvallen"

Schaken adviseert Almere City FC: "Vooral niet blind gaan aanvallen"

Ruben Schaken is inmiddels al zes jaar met voetbalpensioen en runt tegenwoordig in Almere een eetzaak gespecialiseerd in Surniaams eten. Voor Omroep Flevoland was dit de perfecte gelegenheid om op gesprek te gaan met de oud-Feyenoorder in aanloop naar het duel van zondagmiddag.

"Het is echt wat anders dan voetballen natuurlijk", begint Schaken vol trots over zijn eetzaak. "Het is leuk om mensen blij te maken met lekker eten. Om te genieten als mensen complimenten geven over het lekkere eten, complimenten geven over de zaak en de service. Ik probeer hier een topsportklimaat te creëren."

Zelf speelde Schaken tussen 2010 en 2015 in De Kuip en hij weet dus precies hoe het is om daar te spelen. Hij is duidelijk over zijn verwachting over de wedstrijd tegen Almere City FC. "Een hele lastige pot als je uit naar De Kuip moet en net gepromoveerd bent. Veel jongens hebben geen Eredivisie-ervaring. Het wordt een mooi potje, maar ik denk dat ze vooral moeten genieten. Je hebt een vol stadion en ze zijn bijna allemaal voor Feyenoord. Aan de andere kant kan dat ook extra krachten naar boven brengen."

"Ze moeten vooral niet blind gaan aanvallen, anders worden het grote cijfers", vervolgt Schaken zijn verhaal. "Ik denk dat ze compact moeten spelen, vooral moeten genieten en het speelveld klein houden zodat Feyenoord in ieder geval moeilijk tot voetballen komt. Feyenoord heeft ook geen goede start, dus Het Legioen snakt naar een overwinning. Met die gedachte moet Almere weten: hoe langer het 0-0 blijft, hoe lastiger het wordt in de koppies bij Feyenoord. Nu geef ik eigenlijk tips over mijn eigen club, maar goed dat is zelfvertrouwen. Feyenoord gaat het wel flikken denk ik. Voor zondag zet ik hem op een 3-0 voor Feyenoord." De verslaggever van Omroep Flevoland vraagt of Schaken het als inwoner niet erg vindt dat Almere City FC dan nog niet wint in de Eredivisie. De aanvaller is duidelijk over zijn liefde voor Feyenoord. "Die pakken ze dan daarna, maar niet tegen mijn club."

Op 1 juli 2010 maakte Schaken de overstap van VVV Venlo naar Rotterdam. De aanvaller kwam transfervrij over en maakte op 15 augustus van hetzelfde jaar zijn debuut tegen Excelsior. In totaal speelde de international van Oranje 136 wedstrijden voor Feyenoord. Hierin maakte hij 18 doelpunten en gaf hij 29 assists.

Het fragment met Ruben Schaken is te zien vanaf minuut 5:00.

Lees meer over
schaken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties