Rotterdam houdt dit weekend rekening met feest bij Hofpleinfontein

Rotterdam houdt dit weekend rekening met feest bij Hofpleinfontein

Feyenoord kan aanstaande zondag kampioen van Nederland worden als de ploeg van trainer Arne Slot wint van Excelsior en een dag daarvoor PSV punten verliest van Sparta Rotterdam. De gemeente Rotterdam houdt rekening met dit mogelijke scenario en neemt alvast maatregelen rondom de Hofpleinfontein, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Als Feyenoord zondagmiddag daadwerkelijk kampioen wordt, zal de omgeving rondom de Hofpleinfontein afgesloten worden voor autoverkeer. Een kwartier voor het einde van de laatste wedstrijd wordt de zogenaamde 'Hofpleinregeling' van kracht. De Coolsingel wordt echter niet geheel afgesloten.

Na de overwinning van Feyenoord op Heracles Almelo in 2017 sprongen duizenden supporters in de fontein. De gemeente Rotterdam bereidt zich nu ook voor op een dergelijk scenario door diverse werkzaamheden uit te voeren en extra schoon te maken. Daarnaast worden spullen die kapot kunnen gaan of die supporters kunnen beschadigen tijdelijk verwijderd. De fontein zelf wordt niet drooggelegd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties