Rode kaart Sandler tegen Feyenoord blijft geseponeerd

Rode kaart Sandler tegen Feyenoord blijft geseponeerd

Philippe Sandler kan aankomend weekend gewoon in actie komen voor N.E.C. De oud-Feyenoorder zag zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen de Rotterdammers geseponeerd worden, maar de aanklager betaald voetbal van de KNVB ging in beroep tegen de tuchtcommissie.

De 26-jarige Sandler maakte in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord hands na een inzet van Ezequiel Bullaude in het strafschopgebied. De verdediger werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Niet veel later seponeerde de tuchtcommissie de strafeis van één duel schorsing.

De aanklager eiste dinsdag op een zitting op het bondsbureau in Zeist alsnog één duel schorsing, maar kreeg opnieuw geen gelijk. De commissie van beroep ging mee in het verhaal van NEC. De Nijmegenaren hadden als verweer dat Sandler geen tijd had om te reageren op de inzet van Bullaude. Daardoor werd er geen opzettelijk hands gemaakt.

Voor Feyenoord is het ook goed nieuws. Sandler kan zondag daardoor gewoon meedoen in de uitwedstrijd tegen Ajax. De Rotterdammers strijden met de huidige nummer twee van de Eredivisie om het kampioenschap. Sandler is een belangrijke schakel in het elftal van trainer Rogier Meijer. De Nijmegenaren zijn nog volop in de race voor Europees voetbal.

Lees meer over
Philippe Sandler
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties