Robin van Persie verlengt contract tot 2024

Robin van Persie verlengt contract tot 2024

Robin van Persie heeft zijn aflopende contract als trainer van Feyenoord Academy verlengd. De 102-voudig international, die zijn profcarrière bij Feyenoord zowel begon als afsloot, zette deze week zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot medio 2024 aan de club verbindt.

Het afgelopen seizoen was Van Persie voor het eerst werkzaam als jeugdtrainer bij Feyenoord en had hij op Varkenoord, samen met Brian Pinas, de leiding over Feyenoord Onder 16. Na de zomerstop blijft de topscorer allertijden van het Nederlands elftal verantwoordelijk voor dit team en zal hij tevens actief blijven bij het eerste elftal in een ondersteunende rol als veldtrainer.

''Het moge duidelijk zijn dat we als club ontzettend trots zijn dat Robin als trainer behouden blijft voor Feyenoord Academy,'' zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. ''In zijn eerste jaar als jeugdtrainer heeft Robin ontdekt het trainersvak zeer interessant te vinden en willen wij hem als club graag helpen met het maken van de volgende stappen in zijn trainerscarrière. We kijken er dan ook erg naar uit dat hij ook de komende seizoenen zijn ervaringen uit zijn imposante profcarrière gaat overbrengen op onze Academy-spelers.''

Terugkijkend op mijn eerste jaar als trainer heb ik ontzettend veel geleerd en genoten,'' evalueert Van Persie, die blij is dat hij twee seizoenen heeft bijgetekend bij Feyenoord. ''Het mooiste van het trainersvak is dat je spelers dingen ziet oppikken en daardoor iedere dag beter ziet worden. Ook volgend seizoen bestaat mijn trainingsgroep uit zeer talentvolle spelers en zal het weer een mooie uitdaging zijn om daarmee aan de slag te gaan.''

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties