Road to Tirana: Jahanbakhsh maakt eerste verwachtingen waar

Road to Tirana: Jahanbakhsh maakt eerste verwachtingen waar

Het Eredivisie-seizoen zit er op. Feyenoord eindigde als derde en is in ieder geval al verzekerd van de laatste voorronde van de Europa League. Maar de Rotterdammers en Het Legioen willen meer: de overwinning op AS Roma in Tirana. Nog acht dagen.

In de rubriek Road to Tirana blikt FR12.nl terug op het Europese seizoen waarin Feyenoord meermaals geschiedenis schreef. Van de bijna uitschakeling tegen FC Drita, naar het bereiken van de finale in 'de hel van Marseille’.

Til wederom de grote man

Na de zenuwslopende wedstrijd in De Kuip van exact één week geleden tegen FC Drita (3-2) speelt Feyenoord tegen FC Luzern, waar Jordy Wehrmann net definitief naar is vertrokken. Het is de tweede voorronde van de Conference League, maar het is ook 5 augustus 2021. De competitie begint pas over een week en Arne Slot en Frank Arnesen hebben de selectie bij lange na nog niet op orde. Er moeten nog verschillende in- en uitgaande transfers plaatsvinden. Toch moet Feyenoord vandaag een grote stap naar de derde voorronde zetten op bezoek bij FC Luzern.

De Rotterdammers hebben net de 29-jarige Oostenrijkse verdediger Gernot Trauner aangetrokken van LASK Linz. Hij moet Eric Botteghin doen vergeten, maar vooral Leroy Fer aflossen van zijn plek in het hart van de defensie. Trauner begint meteen in de basis in Zwitserland, net als Alireza Jahanbakhsh. Bij de tegenstander begint oud-Feyenoorder Wehrmann op de bank.

Het duurt maar negen minuten voordat Guus Til het net vindt. Na zijn twee doelpunten tegen FC Drita opent hij opnieuw de score en is hij - nu al - goud waard voor Feyenoord. Slechts een half uur later is hij opnieuw trefzeker en zet hij Feyenoord op 0-2 door een slim lobje over keeper Vaso Vasic heen. In de slotfase van de wedstrijd profiteert Luis Sinisterra van een blunder van dezelfde doelman en zet hij de eindstand op het bord: 0-3.

Slot is na afloop gematigd tevreden. ''Het geeft ons een goede uitgangspositie voor volgende week. Wat ik van de jongens verwacht, is dat ze er altijd alles aan doen om een resultaat te halen. Tegen FC Drita was dat met veel minder spel, maar toen heb ik wel een team gezien dat ervoor wilde vechten. Vanavond hebben ze dat ook weer gedaan, en hebben ze gelukkig ook beter gespeeld.'' Toch is er bij de trainer altijd ruimte voor verbetering, zelfs bij een uitoverwinning in Europa. ''Dan kan ik me wel weer irriteren dat er bij 0-3 iemand een trucje doet waardoor we weer een kans tegen krijgen. Overal gezien: prima prestatie, hier kunnen we mee verder.''

Opstelling Feyenoord

Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü (78’ Fer); Jahanbakhsh (74’ Bozenik), Linssen, Sinisterra (88’ Haps)

Jahanbakhsh maakt eerste verwachtingen waar

Op 12 augustus moet Feyenoord de klus in eigen huis zien te klaren. In een zonovergoten Kuip starten de Rotterdammers met dezelfde elf als in Zwitserland. Jahanbakhsh, die voor de tweede keer op rij in de basis start in De Kuip, maakt de eerste verwachtingen meer dan waar. De aanvaller wordt in de negende minuut weggestuurd door Sinisterra en schiet de bal vervolgens overtuigend binnen. Een half uur later wordt er hoog druk gezet door Marcus Pedersen die de bal veroverd en wederom Jahanbakhsh in scoringspositie brengt. De Iraniër legt de bal klaar en schiet hem met een streep in het doel: 2-0.

Drie minuten na rust maakt Sinisterra een actie zoals alleen hij dat kan en beslist hij de wedstrijd. De stand over twee wedstrijden staat inmiddels op 6-0 en daardoor kan Slot wat jongens rust geven en jonge jeugdspelers hun officiële debuut gunnen. Zo maken Antoni Milambo en Lennard Hartjes hun eerste officiële minuten in Feyenoord 1. Ook Naoufal Bannis krijgt de kans om zich te laten zien.

De trainer is tevreden met de prestatie van het team. ''Ze hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze zijn er vanaf de eerste seconde bovenop gedoken en eigenlijk kans na kans gecreëerd. Het was eigenlijk nog lang wachten tot de 2-0 viel. Ze waren aan de bal heel nauwkeurig, maar dat zijn we al wat langer moet ik eerlijk zeggen. Ik denk ook omdat het komt omdat ze fitter beginnen te worden.''

''Zonder bal hebben ze vandaag weer een fantastisch prestatie geleverd. Ik heb de indruk dat we geen kans hebben weggegeven, terwijl we veel op de helft van de tegenstanders hebben gespeeld', is Slot complimenteus. De Rotterdammers overtuigen, zetten FC Luzern eenvoudig opzij en moeten alleen het Zweedse IF Elfsborg nog uitschakelen om de groepsfase van de Conference League te bereiken.

Opstelling Feyenoord

Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia (57’ Haps); Toornstra, Til (76’ Milambo), Kökcü (58’ Hartjes); Jahanbakhsh (42’ Bozenik), Linssen, Sinisterra (77’ Bannis)

Lees meer over
Road to Tirana
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties