Hendriks definitief op huurbasis naar FC Utrecht

Hendriks definitief op huurbasis naar FC Utrecht

Feyenoord verhuurt Ramon Hendriks tot medio 2023 aan FC Utrecht, dat tevens een mogelijkheid heeft om de 20-jarige linksbenige verdediger definitief over te nemen. Feyenoord heeft op haar beurt een regeling bedongen op grond waarvan de speler weer in de toekomst kan terugkeren naar De Kuip.

Technisch directeur Frank Arnesen over de verhuur van Hendriks: ''Ramon heeft het afgelopen jaar veel progressie geboekt door mee te trainen met het eerste elftal, maar zowel hij als wij denken dat het voor zijn verdere ontwikkeling als profvoetballer het beste is om geregeld minuten te maken op Eredivisie-niveau. Die mogelijkheid ligt er bij FC Utrecht meer dan bij ons op dit moment.''

Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht is blij met zijn komst. ''Met Ramon voorzien we onze laatste linie van een nieuwe impuls. We volgen de ontwikkeling van Ramon al geruime tijd met buitengewone belangstelling en zijn content met het feit dat we hem nu in eerste instantie op huurbasis maar met perspectief op een definitieve transfer aan onze selectie kunnen toevoegen.''

De in Hendrik-Ido-Ambacht geboren Hendriks maakte in de zomer van 2017 de overstap naar Feyenoord Academy vanuit de jeugdopleiding van FC Dordrecht. Op Varkenoord speelde hij vervolgens in Feyenoord Onder 17, Feyenoord Onder 19 en het beloftenelftal Feyenoord Onder 21. In 2020-2021 kwam hij in de tweede seizoenhelft op huurbasis uit voor NAC Breda.

Lees meer over
Ramon Hendriks
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties