Prestaties van WK-gangers leveren Feyenoord tonnen op

Prestaties van WK-gangers leveren Feyenoord tonnen op

Het Nederlands Elftal heeft zaterdagavond de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar bereikt. Voor Feyenoord is dit financieel gezien ook gunstig te noemen. De Rotterdammers ontvangen namelijk een vergoeding voor Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Steven Berghuis.

Feyenoord kan een bedrag van 120.000 euro bijschreven dankzij het bereiken van de kwartfinale door het Nederlands Elftal. Het spelen van de groepsfase leverde de Rotterdammers al een bedrag op van 360.000 euro. Het bereiken van de achtste finale levert een bedrag van 80.000 euro op. Daarnaast ontvangt Feyenoord ook nog een vergoeding voor Alireza Jahanbakhsh en Sebastian Szymanski.

Voor Feyenoord komt het totaalbedrag op 620.000 euro. De vergoedingen komen voort uit het Club Benefits Programme van de FIFA. In totaal wordt er 215 miljoen euro verdeeld over de meer dan 800 voetballers die aan het WK deel nemen. Dat komt neer op ongeveer 10.000 euro per dag dat een speler aan het WK deelneemt. Een speler die de finale haalt is 37 dagen aanwezig in Qatar en dus maakt de FIFA in dat geval 370.000 euro per selectiespeler over.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties