Politie tevreden na rustige Klassieker: "Ordelijk verlopen"

Politie tevreden na rustige Klassieker: "Ordelijk verlopen"

De politie is tevreden over hoe de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax zondagmiddag is verlopen. Dat meldde een woordvoerder tegenover RTL. In de week voorafgaand aan de Klassieker ging het veel over de veiligheid rond de wedstrijd, maar grote incidenten hebben niet plaatsgevonden.

"Behalve dat we heel even een waterkanon moesten inzetten, is de middag ordelijk verlopen. De maatregelen die we moesten nemen en de scenario's hebben goed gewerkt", aldus de woordvoerder. Het waterkanon werd ingezet toen er voorafgaand aan de wedstrijd voor het stadion vuurwerk naar de politie werd gegooid. Tijdens en na de wedstrijd hebben geen ongeregeldheden meer plaatsgevonden in en rond het stadion.

In totaal zijn rond de wedstrijd zeventien mensen aangehouden, die maandag allemaal weer op vrije voeten waren. Ze werden verdacht van zaken als belediging, vernieling en het afsteken van vuurwerk. Daarmee had de politie het een stuk rustiger dan tijdens de laatste editie, toen er 78 mensen werden opgepakt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties