Piet de Visser duidelijk: ''Voorin Steven Berghuis vanaf rechts''

Piet de Visser duidelijk: ''Voorin Steven Berghuis vanaf rechts''

Meesterscout Piet de Visser laat zijn licht schijnen over de opstelling van het Nederlands elftal tegen B-land Schotland. "Je gaat toch niet 5-3-2 spelen tegen Schotland? Het was een probeersel, dat weet ik wel, maar het was toch geen gezicht?"

"Ik vond de Schotten beter spelen, terwijl daar nota bene zeven jongens ontbraken!", aldus De Visser in Voetbal International. De oud-trainer gaat daarna nog even in op de speelwijze van Oranje. "Afhankelijk van het spelverloop kom je in een wedstrijd misschien even in een 5-4-1 formatie te spelen, bijvoorbeeld, maar je basis moet altijd 4-3-3 zijn. Die speelwijze is Holland eigen, zo zijn de spelers opgeleid.'

"Louis van Gaal speelde in 2014 óók 5-3-2, zeggen mensen dan. Jawel, maar hij won pas als we weer waren geswitcht naar 4-3-3. Zo zou ik nu gewoon beginnen, en de opstelling heb ik ook: Tim Krul in de goal, want hem heb ik afgelopen tijd veel goede wedstrijden zien keepen in Engeland. Achterin Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Daley Blind. Frenkie de Jong, Klaassen en Georginio Wijnaldum op het middenveld en voorin Steven Berghuis vanaf rechts, Wout Weghorst in de spits en Memphis Depay aan de linkerkant. Tegen sterkere landen kan Memphis naar het centrum en Donyell Malen op links."

Lees meer over
Oranje Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties