Pedersen verliest EK kwalificatieduel; ook López onderuit met Peru

Pedersen verliest EK kwalificatieduel; ook López onderuit met Peru

Marcus Pedersen en Marcos López begonnen deze avond beiden in de basis van hun nationale elftal. De Feyenoorders namen het op tegen respectievelijk Spanje en Duitsland. Ondanks dat ze allebei fit uit de strijd zijn gekomen, was het geen positieve avond. Beide wedstrijden gingen namelijk verloren.

Pedersen heeft met Noorwegen 3-0 verloren van Spanje. Hij bleef de hele wedstrijd fit en werd na 75 minuten gewisseld. Bij de Noren stond ook oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes in de basis. Noorwegen en Spanje zitten in de poule met Georgië, Schotland en Cyprus. Aanstaande dinsdag neemt Noorwegen het in een uitwedstrijd op tegen Georgië.

Opstellingen
Noorwegen:
Nyland, Pedersen Strandberg, Østigard, Meling, Ødegaard, Berg, Aursnes, Berge, Sørloth, Elyounoussi
Spanje: Kepa; Carvajal, Nacho, Laporte, Balde; Rodri, Merino; Olmo, Iago Aspas, Gavi; Morata

Ook López verloor zijn interland deze avond. Duitsland was in eigen huis met 2-0 te sterk voor het nationale elftal van Peru. Het elftal uit Zuid-Amerika is bezig aan een trainingskamp in Europa. De wedstrijd tegen Duitsland was hier een onderdeel van. Zondag vertrekt de ploeg naar Marokko, waar het dinsdag de volgende oefeninterland speelt. Die wedstrijd begint om 21:30 uur.

Opstellingen
Peru:
Gallese; Advíncula, Araujo, Abram, López; Tapia, Aquino, Cartagena; Carrillo, Ruidíaz, Gonzáles
Duitsland:
Ter Stegen; Kimmich, Ginter, Schlotterbeck, Raum; Can, Wolf; Wirtz, Havertz, Werner; Fuellkrug

Lees meer over
Marcus Holmgren Pedersen Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties