Overtuigende zege in thuisdebuut Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord Vrouwen 1 hebben in hun eerste thuiswedstrijd er flink op los gescoord tegen de vrouwen van KRC Genk. Het doelpuntrijke duel leverde maar liefst vijf treffers op in het voordeel van de Rotterdammers. De ruim driehonderd aanwezige supporters zagen na drie keer dertig minuten een overtuigende eindstand: 5-1.

In het tweede oefenduel van dit seizoen begon Feyenoord voortvarend. Binnen vijf minuten maakte Sophie Cobussen de eerste goal ooit van Feyenoord Vrouwen 1 op Varkenoord. Halverwege het eerste blok kwam KRC Genk langszij (1-1). De wedstrijd ging gelijk op, met (kleine) kansen over en weer. De grootste kans was evenwel voor KRC Genk nadat Lisa Petry de mogelijkheid om Genk op voorsprong te schieten niet benutte.

In het tweede blok namen beide teams qua veldspel een meer afwachtende houding aan. Feyenoord wist het spel van KRC Genk in deze fase moeilijk te doorgronden en moest toezien hoe de vijf verdedigers van Genk weinig aanvallen te verwerken kreeg.

Nadat Mulder en zijn staf orde op zaken hadden gesteld, koos Feyenoord meer en meer de aanval en werd gebruik gemaakt van de vrouw-meer-situatie op het middenveld. Het resulteerde in een reeks van kansen, die in tegenstelling tot vorige week in Roosendaal, nu wél werden verzilverd. In de 65e minuut trof Romee van de Lavoir doel, na een op maat gesneden voorzet van Sophie Cobussen (2-1). Amper zes minuten later mocht Yara Helderman van 25 meter aanleggen. Haar kiezelharde vrije schop vloog recht in de touwen en bezorgde Feyenoord een comfortabele 3-1 voorsprong.

Feyenoord was los in deze fase en het energieke spel zorgde voor een golf van opwinding op Varkenoord. In vliegende vaart maakte Feyenoord Vrouwen 1, mede dankzij de voltooide hattrick van Romee van de Lavoir, korte metten met KRC Genk. 5-1.

Hoofdtrainer Danny Mulder was vooral tevreden over het vertoonde spel in het derde blok. ‘We hadden moeite met de vijf verdedigers van KRC Genk,’ aldus een trotse trainer. ‘De omzetting in de rust tussen blok twee en drie was noodzakelijk om de meiden op het juiste spoor te krijgen. Dat resulteerde in kansen én doelpunten. Daarover ben ik heel tevreden.’

Volgende week zaterdag 7 augustus speelt Feyenoord Vrouwen 1 opnieuw een oefenwedstrijd. Tegenstander is het eerste vrouwenelftal van Oud-Heverlee Leuven. De wedstrijd, die op Varkenoord wordt gespeeld, begint om 12:00 uur en is toegankelijk voor publiek.