Overtoom vergelijkt zichzelf met Wieffer: "Ik kon meer met de bal"

Overtoom vergelijkt zichzelf met Wieffer: "Ik kon meer met de bal"

Willie Overtoom kreeg eind maart een groot deel van Het Legioen over zich heen op sociale media, nadat hij een uitspraak deed dat hij de kwaliteiten van Mats Wieffer niet echt zag. Nadat de oud-middenvelder zich verdedigde tegenover de reacties die hij kreeg, blijft hij toch bij zijn woorden. De tweevoudig international van Kameroen vond zichzelf in bepaalde aspecten op het veld beter.

"Ik wil niet zeggen dat ik een betere speler ben", begint Overtoom nog relatief rustig tegenover VoetbalPrimeur voor hij een aantal opmerkelijke uitspraken doet. "Ik kon alleen meer met een bal en denk dat ik een stuk beter in mijn keuzes was. Wieffer staat vaak op 'zes' of 'acht', en ik denk toch dat de moeilijkste positie voor een middenvelder op 'tien' is, waar je met je rug naar de goal van de tegenstander staat. Je hebt altijd veel mensen om je heen. Als je je daar goed weet te managen, kan je wel wat denk ik."

"Hij heeft altijd het spel voor zich en dat vind ik makkelijker dan de positie waarop ik speelde", vervolgt de voormalig middenvelder van Heracles Almelo. "Ik vind het een prima speler voor Feyenoord, maar de mate waarin hij nu genoemd wordt bij bepaalde clubs als Atlético en Barca, zie ik niet. Ik zie hem nog wel een tussenstap maken als Koopmeiners. Ik vind het wel een soortgelijk type. Het is niet het type speler waar ik graag naar kijk. Ik hoop dat hij een stap kan maken en zich door kan blijven ontwikkelen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties