Oud-Feyenoorder Vlaar: ''De Vrij wordt ondergewaardeerd''

Oud-Feyenoorder Vlaar: ''De Vrij wordt ondergewaardeerd''

Stefan de Vrij maakt een uitstekende indruk bij het Nederlands Elftal. De oud-Feyenoorder moest de afgelopen jaren regelmatig genoegen nemen met een reserverol. Bondscoach Ronald Koeman koos tijdens het EK in Duitsland voor De Vrij boven Matthijs de Ligt en dat pakt uitstekend uit.

"Ik vind Stefan een heel goed toernooi spelen en denk dat hij een beetje wordt ondergewaardeerd," vertelt Ron Vlaar in gesprek met De Telegraaf. De twee speelden zowel bij Feyenoord als in het Nederlands Elftal uitstekend met elkaar samen. De oud-Feyenoorder zag met eigen ogen in Berlijn zijn voormalig ploeggenoot de gelijkmaker tegen Turkije binnenkoppen. Een belangrijk doelpunt voor het Nederlands Elftal.

"Het is natuurlijk gruwelijk dat hij als centrale verdediger de gelijkmaker scoort en de aanzet tot het bereiken van de halve finale geeft, maar ik vond dat hij in de eerste helft al een paar uitstekende intercepties had. Tegen Polen was hij ijzersterk, tegen Frankrijk hield hij de nul en eigenlijk alleen tegen Oostenrijk had hij het zwaar. Maar dat zette hij recht tegen Roemenië en Turkije. Net als elk toernooi weet je precies wat je aan Stefan hebt."

Ronald Koeman

Vlaar is daarnaast ook lovend over Ronald Koeman. De centrale verdediger werkte in De Kuip een jaar samen met de huidige bondscoach van het Nederlands Elftal. "Bij Feyenoord had hij als coach veel impact. Door zijn ervaringen in de absolute top met ons te delen, door het menselijke aspect nooit uit het oog te verliezen en door het tactisch goed neer te zetten, werden wij als jonge spelers erg geholpen. Nog twee potjes. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Maar waarom niet?"

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties