Oud-Feyenoorder Nico de Bruijn (87) overleden

Oud-Feyenoorder Nico de Bruijn (87) overleden

Oud-Feyenoorder Nico de Bruijn is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de club maandag op de eigen website. De oud-aanvaller speelde tussen 1952 en 1958 in het shirt van Feyenoord 1. In die periode speelde hij 56 competitiewedstrijden en scoorde hij 23 keer.

De belangrijkste van die treffers maakte De Bruijn in 1955. Hij maakte namelijk de enige en dus winnende goal tegen Alkmaar'54, waarmee hij een einde maakte aan het amateurtijdperk van de club. Die overwinning zorgde er namelijk voor dat Feyenoord dat seizoen als zevende eindigde in de amateurcompetitie. Door die klassering mocht het toetreden tot de nieuwe semi-profafdeling.

Na zijn voetballoopbaan keerde De Bruijn in 1963 terug bij Sportclub Feyenoord, waar hij vrijwilliger was als onder meer jeugdleider en scheidsrechter. In 2013 kreeg hij een gouden speld voor vijftig jaar werkend lidmaatschap.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties