Oud-Feyenoorder Clyde Best vandaag te gast in De Kuip

Clyde Best is vandaag te gast in De Kuip. De oud-spits van Feyenoord is aanwezig bij het thuisduel tegen Almere City voor een documentaire over zijn leven. Best heeft een seizoen gespeeld in het shirt van de Rotterdammers, maar kon geen indruk maken. In Engeland en de Verenigde Staten wist Best zichzelf op de kaart te zetten. Alleen het seizoen 1977/78 bij Feyenoord liep uit op een grote teleurstelling.

''Natuurlijk is het sportief niet geworden wat ik ervan had verwacht'', vertelt Best in gesprek met RTV Rijnmond. ''Maar toch heb ik geweldige herinneringen, vooral aan de mensen. Ik heb vandaag nog bijgepraat met Eddy Treijtel en Wim Rijsbergen. Met hen had ik een fantastische tijd. Ik had een jaartje nodig om aan de kou te wennen, maar daarna was het al voorbij, haha.''

Best speelde uiteindelijk 23 wedstrijden in de Eredivisie en wist daarin drie keer te scoren. ''Het publiek van Feyenoord is mooi, ik genoot er altijd van om naar hun kant te spelen. Maar ergens zijn het ook fans zoals overal. Als je goed speelt, krijg je lof. En als je slecht speelt, dan merk je het ook. En de trainer had het altijd over 'lopen, lopen', dat weet ik ook nog steeds."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties