Oranje wint van Ierland; Wieffer in de rust gewisseld

Oranje wint van Ierland; Wieffer in de rust gewisseld

Het Nederlands elftal heeft zondagavond de interlandwedstrijd met pijn en moeite weten te winnen van Ierland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman begon enorm matig aan de wedstrijd en stond na twee minuten spelen op achterstand. Uiteindelijk werd de wedstrijd winnend afgesloten dankzij doelpunten van Cody Gakpo en Wout Weghorst.

Mats Wieffer vormde samen met Frenkie de Jong en Xavi Simons het middenveld. De geblesseerde Lutsharel Geertruida werd vervangen door Matthijs de Ligt, die ook een enorm matige aan de wedstrijd begon. Na één minuut ontsnapte het Nederlands Elftal aan een vroege tegentreffer. Een inspanning van Wieffer zorgde ervoor dat een schot het doel niet inging. Even later ging de bal op de stip, en die werd benut door Adam Idah.

In de eerste helft wist Gakpo te scoren vanaf de stip en stond de stand weer gelijk. Koeman gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat de middenvelders dicht bij elkaar zitten, en met het oog op de gele kaart van Wieffer werd de Feyenoorder in de rust dan ook gewisseld. Tijani Reijnders kwam voor hem in de ploeg. Ook Wout Weghorst kwam binnen de lijnen en was al snel trefzeker voor Oranje. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

Mats Wieffer speelde in totaal 45 minuten. De middenvelder raakte de bal 37 keer en voltooide 28 van zijn 29 passes, wat neerkomt op een nauwkeurigheid van 97%. In grondduels won hij er 2 van de 5. Wieffer verloor 3 keer het balbezit en beging 2 overtredingen. In totaal blokkeerde de Tukker 1 schot, onderschepte 1 bal en voerde 1 tackle uit. Voor Feyenoord het belangrijkste: Wieffer liep op het oog geen blessure op en kan weer fit starten tegen SC Heerenveen.

Opstellingen
Ierland:
Bazunu; Collins, Duffy, Egan; Doherty, Browne, Cullen, Knight, McClean; Ogbene, Idah.
Nederland: Flekken; De Ligt, Van Dijk, Aké, Dumfries, Wieffer, De Jong, Blind; Simons, Malen, Gakpo.

Ronald Koeman is vooral opgelucht dat Oranje nog volop in de race is voor het EK in Duitsland. ''Na de twee nederlagen in de Nations League was ik erg ontevreden. Nu is dat anders. Dat we twee keer winnen is goed, maar we mogen onze ogen niet sluiten voor de momenten die we vandaag in de eerste helft hebben gezien. We waren gewoon niet goed aan de bal. We maakten op een aantal momenten niet de juiste keuzes. Nee, we zijn nog niet waar we willen zijn.''

Land Wedstrijden Punten
1. Frankrijk 5 15
2. Nederland 4 9
3. Griekenland 5 9
4. Ierland 5 3
5. Gibraltar 5 0
Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties