Oranje treft Hongarije, Duitsland en Bosnië-Herzegovina

Oranje treft Hongarije, Duitsland en Bosnië-Herzegovina

Het Nederlands elftal is gekoppeld aan Hongarije, Duitsland en Bosnië & Herzegovina. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman treft de drie landen in het kader van de Nations League in Divisie A. De eerste groepswedstrijden zijn kort na het EK, tussen 5 en 7 september. De eind ronde van het toernooi is tussen 4 en 9 juni in 2025.

In de vorige editie van de Nations League wist Nederland zich te kwalificeren voor de finaleronde door de eerste plaats te behalen in een groep met België, Polen en Wales. Het minitoernooi dat in eigen land plaatsvond, verliep echter teleurstellend voor Oranje, met nederlagen tegen Kroatië en Italië waardoor ze uiteindelijk als vierde eindigden.

Voor deze versie van het toernooi zijn er wel een aantal nieuwe elementen. Zo worden er voor het eerst ook kwartfinales gespeeld in de Nations League, waarin de beste twee van iedere groep het tegen elkaar opnemen. Daarnaast zullen de nummers drie van de groepsfase uit divisie A promotie-/degradatieduels spelen tegen de nummers twee uit divisie B.

Eerst moet Oranje de focus leggen op het Europees Kampioenschap van aankomende zomer. In een groep met het Oostenrijk van Gernot Trauner, Frankrijk en een winnaar van de Play Offs hoopt het Nederlands Elftal de knock out fase te bereiken. De laatste interlandperiode zaten Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Calvin Stengs in de selectie van Oranje, maar met zijn goede spel lijkt Quinten Timber ook een kanshebber voor deelname aan het eindtoernooi.

Groep A1
Kroatië, Portugal, Polen, Schotland

Groep A2
Italië, België, Frankrijk, Israël

Groep A3
Nederland, Hongarije, Duitsland, Bosnië & Herzegovina

Groep A4
Spanje, Denemarken, Zwitserland, Servië

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties