Oranje kampt met griepverschijnselen in aanloop naar achtste finale

Oranje kampt met griepverschijnselen in aanloop naar achtste finale

Het Nederlands Elftal speelt morgenmiddag het achtste finale-duel tegen de Verenigde Staten. In aanloop naar de belangrijke wedstrijd op het WK in Qatar kampen diverse spelers met griepverschijnselen. Bondscoach Louis van Gaal vertelt vrijdagmiddag zich daar zorgen over te maken.

''Daar gaan we niet over uitweiden'', reageert Van Gaal op welke spelers mogelijk niet in actie kunnen komen morgenmiddag. Vermoedelijk komen de klachten door de airco’s die gebruikt worden in de stadions. ''Maar als het in de groep rondgaat, dan is het wel zorgelijk. ''Het zijn er geen vijftien of zo. In principe is iedereen fit en beschikbaar.''

Justin Bijlow speelde nog geen minuut op het WK in Qatar. Wanneer Andries Noppert fit blijft hoeft de doelman van Feyenoord ook niet te rekenen op minuten. In aanloop naar de wedstrijd werd het trainingsschema aangepast. ''Ik heb ze een dagje rust gegund. Met deze groep is het zo dat zij dat communiceren met mij. Ik luister naar mijn spelers.''

Kritiek op spel Oranje
De media en supporters zijn nog niet te spreken over het spel van Oranje op het WK. De ploeg van Van Gaal heeft de grote vorm niet te pakken. Ook het veldspel is nog niet om warm van te worden. "Ik lees alles, krijg alles tot mij. Ik hoor dat aan en denk: de geschiedenis herhaalt zich", zegt Van Gaal hierover in gesprek met de NOS. "Natuurlijk is het vervelend. Het is toch leuker voor de spelers als ze gesteund worden door de Nederlandse media."

Lees meer over
WK Qatar 2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties