Opstelling Feyenoord: Slot verrast opnieuw en start met Van den Belt

Opstelling Feyenoord: Slot verrast opnieuw en start met Van den Belt

De opstelling van Feyenoord tegen FC Twente is bekendgemaakt. Trainer Arne Slot verraste met Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten tegen PSV, en heeft ook tegen de Tukkers een naam op het opstellingsformulier gezet waar geen rekening mee werd gehouden. Thomas van den Belt verschijnt zondagmiddag aan de aftrap.

De eerste basisplaats voor de 22-jarige middenvelder Van den Belt heeft alles te maken met de fitheid van Calvin Stengs. De aanvallende middenvelder was tegen PSV al een twijfelgeval, maar kan tegen FC Twente definitief niet aan de aftrap verschijnen. Voor Van den Belt is dit een uitgelezen kans om zich te bewijzen in De Kuip.

Nieuwkoop weer rechtsbuiten
Nieuwkoop speelde tegen PSV een uitstekende wedstrijd, en dat is voor Slot een reden om hem ook tegen FC Twente op te stellen als rechtsbuiten. Javairô Dilrosun moet daardoor wederom genoegen nemen met een plek op de bank. De weer fitte Stengs begint zowel niet in de basis, maar is ook te geblesseerd om op de bank plaats te nemen. Gernot Trauner is fit genoeg om te starten.

Zerrouki en Minteh weer terug
Slot kan ook weer beschikken over Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh. De aanvaller en middenvelder zijn allebei vroegtijdig uitgeschakeld, waardoor beide spelers eerder terug zijn bij Feyenoord dan verwacht. Vooral de uitschakeling van Zerrouki met Algerije kwam als een verrassing. De topfavoriet overleefde de groepsfase van het eindtoernooi niet. Minteh en Zerrouki behoren tegen FC Twente tot de wedstrijdselectie.

Opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Van den Belt, Timber; Nieuwkoop, Gimenez, Paixão.

Wissels Feyenoord
Wellenreuther, Lamprou, Beelen, Zerrouki, Milambo, Lingr, Dilrosun, Ivanusec, Minteh.

ge7edcqwsaattdb
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties